Hyppää sisältöön

Costa Daurada viehättää kaikenikäisiä

Bonmont Golf Club GoGolf

Espanjan yksi kiinnostavimmista uusista golfkohteista on Katalonian golfrannikko nimeltään Costa Daurada. Kultarannikolta löytyy yhteensä seitsemän kaunista golfkenttää, joista parhaimmat yltävät Euroopan loistokenttien rinnalle. GoGolf kävi kultarannikkolla ja piti kokemastaan.

Costa Dauradaan pääsee helposti suorilla lennoilla Barcelonan El Pratin lentokentälle, josta ajaa tunnissa kohteeseen.

Saloun ja Cambrilsin alueelta löytyy runsaasti hyviä ja kiitettäviä hotelleja sekä myös vuokrattavia asuntoja esimerkiksi pidempiaikaiseen vierailuun.

Golfkentät ovat kaikki suhteellisen kompaktilla alueella, mutta auto on vahvasti suositeltava, jos aikoo pelata muitakin kuin oman hotellin lähimmäistä kenttää.

Monipuolinen Lumine Golf Club

Costa Dauradan isoin ja kuuluisin golfkeskus on huikea 45 reiän Lumine Golf Club. Kenttä on toiminut myös Euroopan Tourin karsintojen kisakenttänä, mikä kertoo kenttien venymiskyvystä ja laadusta.

Vuonna 2008 avatun Luminen kentistä 27 reikää ovat legendaarisen Greg Normanin kynästä.

Lumine Golf Club Lakes

Lumine Golf Club Lakes

Tasainen ja lukuisien vesiesteiden puistokenttä Lakes sekä mäkinen ja mieleenpainuva Hills ovat Luminen kaksi täysimittaista kenttää, jonka lisäksi löytyy vielä kaunis pelattavuudeltaan erinomainen 9-reikäinen Ruins-kenttä.

Laadultaan Lumine vetää täysin vertoja Euroopan kenttien parhaimmiston kanssa. Kenttien  erilaisuus on myös bonus, jos aikoo pelata vain Luminessa.

Lumine Golf Club Hills GoGolf

Lumine Golf Club Hills GoGolf

Bonmontin mielettömät maisemat

Maisemiltaan mieleenpainuvin alueen kentistä on ehdottomasti Bonmont, joka sijaitsee vain alle puolen tunnin päässä Salousta.

Euroopan Touriakin isännöinyt Bonmont on kuuluisan kenttäarkkitehti Robert Trent Jonesin suunnittelema ja se haastaa pelaajan tarkkojen avauksien suhteen myös haastavilla griineillä.

Bonmontin kenttä kulkee vuoren rinteen juurella, jossa ensimmäiset yhdeksän reikää mennään vielä suhteellisen tasaisissa merkeissä. Takalenkki lähtee kiipeämään kohti vuoren rinnettä, josta aukeaa todella vaikuttavat näkymät rannikkolle, kunnes viimeisillä väylillä laskeudutaan takaisin klubille.

Bonmont Golf Club GoGolf

Bonmont Golf Club GoGolf

Costa Dorada, Panoramica ja muut kentät

33-vuotias Costa Dorada Golf Club on alueen vanhin ja myös ehdottomasti pelaamisen arvoinen monipuolisesti maastoa hyödyntävä kenttä.

Kun Panoramica Golf & Country Club avattiin vuonna 1995, se sai pian kutsumanimekseen pikku-Valderrama huolitellun kentänhoidon ja Valderraman samankaltaisuuden takia.

Bernhard Langerin luomus on toiminut monesti naisten Euroopan Tourin ja isojen kansallisten kilpailujen areenana ja kannattaa käydä nauttimassa.
                           
Näiden lisäksi Costa Dauradasta löytyy vielä pitkä ja hurmaava vuonna 2006 täysimittaiseksi avattu La Graiera sekä alueen toiseksi vanhin puistomainen kenttä Aigüesverds Golf Club, jonka neljäs reikä on kopio kuuluisan TPC Sawgrassin 17. reiästä saariviheriöineen.   

Costa Dauradaa kannattaa ehdottomasti harkita seuraavan golfmatkan kohteeksi, jos Espanjan aurinkorannat ja Portugalin golfkeitaat on koluttu jo läpi puhki.

Costa Daurada ei kilpaile kenttien määrällä vaan pikemminkin niiden tasaisella laadulla, Luminen, Bonmontin ja Panoramican nousten vielä erinomaiselle tasolle.

Iloa moneen lähtöön

Costa Dauradassa voi helposti pidentää golfkautta kummasta tahansa päästä. Säät ovat golfille otollisimmat low-seasonin ja pre-seasonin aikaan helmikuu-toukokuussa ja syksyllä post-seasonilla loka-marraskuussa.

Alueelta löytyy kaikille jotakin siinä, missä Salou tarjoilee enemmän meneville ihmisille paljon erilaisia baareja ja yöelämää, kun taas Cambrilsin ravintolakulttuuri on huikaisevan tasokas ja monipuolinen. Ja jos mieli tekee lähteä Barcelonaan jonain iltana, niin Salousta pääsee sinne junalla tunnissa.

Perheille alue tarjoaa myös hyvän kattauksen tekemistä, mistä esille on nostettava Espanjan suurimpiin huvipuistoihin lukeutuva Port Aventura ja sen vesipuisto Caribe Aquatik Park. Yksi perheystävällisimpiä hotelleja on Estoril Park Salou valtavine spa-osastoineen ja muiden palveluiden kera. Kyseinen neljän tähden hotelli sijaitsee myös Luminen 45-reikäisen golfkeskuksen välittömässä läheisyydessä.


Panoramica Golf & Country Club

Reikiä: 18 Par :72
Green feet: Arkisin 60 €, viikonloppuisin 80 €.

Nettisivut: http://www.panoramicaclubdegolf.com/en/inicio/

Lumine Golf Club

Reikiä: 45 Par: 72, 71 ja 34
Tasoitusvaatimus (HCP): miehet 28 / naiset 36
Green feet Lakes ja Hills: Arkisin 72 €, seniorit (naiset yli 50v. miehet yli 55v. ) 63 €, juniorit (alle 21v.) 36 €
Viikonloppuisin arkisin 98 €, seniorit (naiset yli 50v. miehet yli 55v. ) 83 €, juniorit (alle 21v.) 49 €

Green feet Ruins: arkisin 62 € , seniorit 53 €, juniorit 30€, viikonloppuisin: 72 €, 63 € ja 36 €.

Nettisivut: http://www.lumine.com/en/golf

Bonmont Golf Club

Reikiä: 18 Par: 72
Tasoitusvaatimus (HCP): miehet 28 / naiset 36
Green feet: low season 50 €, mid season 70 €, elokuussa 75 €, senioreille 45 €, 60 €, 65 € junioreille (alle 22v.) 40 € kaikkina sesonkeina

Nettisivut: http://www.bonmont.es/


 

Etsi luettavaa