Hyppää sisältöön

Cooken kenttäyhtiö käynnistää ravintolapalvelujen tuottamisen – Vierumäen kentät hyvässä kunnossa

Nita Hämäläinen (oik.) tiimeineen. Kuvassa vasemmalla myös asiakkuus- ja palvelupäällikkö Matias Keskikylä.

Golfin näkökulmasta viime viikot ovat kuitenkin olleet menestys. Cooke-kentän yhteydessä toimiva Golf Paviljonki -ravintola aukeaa heti kesäkuun alussa.

Kevät toi synkkiä pilviä Vierumäen taivaalle, kun Vierumäki Country Club Oy meni konkurssiin. Se vastasi Vierumäellä hotelli- ja ravintolatoiminnasta, joten huhtikuussa myös Cooke-kentän kupeessa sijaitseva Golf Paviljonki -ravintola ajautui konkurssipesän haltuun. Se oli uhka palvelujen tuottamiselle.

”Oli keksittävä jotain, kun asiakaslähtöisesti toimitaan”, Vierumäen golfyhtiöiden toimitusjohtaja Jan Ruoho sanoo. 

”Ratkaisimme yhtälön vuokraamalla Paviljongin kenttäyhtiölle ja ryhtymällä tuottamaan itse ravintolapalveluja. Samalla teimme kaupat koneista ja irtaimistosta pro shop mukaan luettuna. Caddiemaster-toimintojenkin järjestämisen näkökulmasta tilojen vuokraaminen oli luonteva ratkaisu.”

Konkurssipesän ja kenttäyhtiön välistä tiivistä yhteistyötä puoltaa sekin, että pesä omistaa 80 prosenttia Cooken kenttäyhtiön osakkeista.

Ravintola aukeaa heti maanantaina kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Ravintolasta vastaa jo Country Clubilla ravintolapäällikkönä toiminut Nita Hämäläinen.

”Turvaohjeista luonnollisesti pidetään asianmukaisesti kiinni”, Hämäläinen lupaa.

”Buffet-pöytä jää pois. Sen sijaan lounas annostellaan lautasille ulkokeittiöstä. Sata asiakasta vetävällä terassilla on runsaasti tilaa, ja sisälläkin etäisyydet saadaan helposti pysymään kunnossa.”

Hintoja tarkistetaan alaspäin

Aiemmin asiakkaiden keskuudessa on aiheuttanut hieman närää ruokien korkea hinnoittelut. Tähän on tulossa muutos, sillä Ruoho ja Hämäläinen lupaavat laskea Golf Paviljongin hintoja.

Vierumäen tiedotteessa Hämäläinen puhuu ”maltillisesta hinnoittelusta” ja toivoo muidenkin kuin golfareiden tulevan Paviljongille viihtymään. Ruoho uskoo Paviljongin aukiolon ruokkivan osaltaan Vierumäellä viihtyvien keskinäistä yhteisöllisyyttä.

Golfkentillä sijaitsevien taukobaarienkin osalta tilanne on ratkeamassa. Ruoho uskoo palvelujen käynnistyvän kummallakin kentällä jo lähiaikoina.

Kentät hyvässä kunnossa

Vierumäen Classic-kentän uudet opastetolpat ovat tyylikkään yksinkertaiset.

Vierumäen Classic-kentän uudet opastetolpat ovat tyylikkään yksinkertaiset.

Janne Tarmio

Kevään hyviin uutisiin lukeutuu myös Classicin perusparannusprojektin täydentyminen uusilla väyläopasteilla. Niiden myötä major-kenttienkin uudistuksista tutuksi tulleen Mackenzie & Ebertin kokonaissuunnitelma on viety maaliin asti.

Vierumäeltä on myös kantautunut viime viikkoina hyviä uutisia kentän kunnon suhteen, vaikka koronaviruksen vuoksi pääkenttämestari Alan Strachan ei ole päässyt matkustamaan Suomeen ja Vierumälle.

”Kentät ovat tosi hienossa kunnossa”, Ruoho kiittelee.

”En muista kummankaan kentistä milloinkaan tarjonneen yhtä hyvää pelattavuutta yhtä varhain keväällä. Liikkeelle päästiin jopa kolmisen viikkoa totuttua aiemmin. Palaute on ollut tosi hyvää ja käyttöastekin korkea.”

Lähde: Vierumäen tiedote

Etsi luettavaa