Hyppää sisältöön

Spieth ehdolla Sports Illustratedin Vuoden urheilijaksi

GolfCourse

Jordan Spieth on nostettu ehdolle Vuoden urheilijaksi yhdysvaltalaisen Sports Illustrated -urheilulehden äänestyksessä.

Spieth

Sports Illustrated on yhdysvaltalainen viikottain ilmestyvä urheilulehti, jonka julkaisulla on noin 20 miljoonaa lukijaa. Nyt vasta 22-vuotias Spieth on nimitetty voittajaehdokkaaksi SI:n Vuoden urheilijaksi.

Spieth ei ole kuitenkaan historian ensimmäinen golfari, joka on ehdolla SI:n Vuoden urheilijaksi. Pystin ja kunnian on vienyt Spiethiä ennen muun muassa Arnold Palmer, Ken Venturi, Lee Trevino, Jack Nicklaus ja Tiger Woods kahdesti.

Spiethin vuosi 2015 oli kaikilla mittareilla katsottuna vaikuttava. Saldoksi kertyi yhteensä viisi voittoa PGA Tourilla, joista viimeisin PGA Tourin FedExCupin finaalissa. Saavuttipa Spieth myös maailmanlistan kärkipaikan.

Muistutukseksi Spieth metsästi US Mastersin ja US Openin majorvoittojen jälkeen harvinaista kalenterivuoden Grand Slamia loppukauden, joka ei jäänyt sekään kauas. Majoreissa yhteensä ruhtinaalliset neljä pelaajaa voittivat hänet kaudella 2015.

Voittojen lisäksi Spieth oli kuin itse herra tasaisuus. 25:ssä PGA Tour -kilpailustartissa hän oli neljästi toinen, kerran kolmas ja top10 -sijoituksia kertyi yhteensä 15.

Klikkaa tästä SI:n Vuoden urheilija -äänestykseen.

Etsi luettavaa