Hyppää sisältöön

Phil is back 68-65 – Opi Mickelsonin svingimuutoksesta

GolfShot3

Phil Mickelson sai lentävän lähdön PGA Tour kauteen 2016. Avauskierrokset 68-65 (-11) Kalifornian La Quitan kilpailussa oikeuttavat kahdeksanteen sijaan. Phil on vain neljä lyöntiä kärjestä ja kilpailun kovin vetonaula. Kilpailua johtaa Jason Dufner (-15). Leaderboard

Mickelson ei ole voittanut sitten kauden 2013 ja haki muutosta peliin valmentajan vaihdoksella. Phil päätti valmennus suhteen Butch Harmonin kanssa kolme kuukautta sitten ja siirtyi Arizonassa opettavan australialaisen Andrew Getsonin talliin.

Svingin eteen on tehty töitä jo talvikaudella. Mickelson myönsi, että svingi on ollut aina pitkä ja letkeä mutta parhaina vuosina maila oli hyvällä planella osuma-alueen läpi. Tästä johtuen Phil oli aikanaan yksi tourin parhaita rautapelaajia. Viime vuonna svingi luisui kuitenkin väärään suuntaan. Mickelsonin taakseviennistä tuli liian loiva (flat).

Phil Mickelson2015

Loiva taaksevienti näkyy selvästi Golf Channelin videossa Presidents Cupista. Taaksevienti sai mailan heilahtamaan yli ja pystyyn dowsvingissä. Mailan liike muuttui turhan jyrkäksi, mikä vaikeutti etenkin draivaamista.

Phil Mickelson1

Philin parhaina vuosina varsi osoitti taakseviennissä kohti palloa. Taakseveinnillä on vaikutus mailan downsvingin tulokulmaan. Loiva (flat) taaksevienti tuottaa helposti over the top liikkeen ja liian jyrkän tulokulman. Jyrkempi taaksevienti taas auttaa mailaa putoamaan ”sisälle” ja maila tulee osuma-alueelle loivemmin (flatimmin).

Monilla hyvillä draivaajilla maila on pystympi taakseviennissä ja putoaa loivemmaksi (sisälle) downsvingissä. Tähän myös Phil pyrkii jatkossa.

PGA Tourin paras draivaaja Rory McIlroy on hyvä esimerkki.

Rory McIlroy4

Jyrkempi taaksevienti ja loivempi tulokulma on ollut monen hyvän draivaajan liike  (mm. Jack Nicklaus, Greg Norman, nuori Tiger). Jos draiverin kanssa on ollut ongelmia kannattaa kokeilla.

Rory McIlroy5

 

Etsi luettavaa