Hyppää sisältöön

Mikko Ilosen peli kulkee Lähi-idässä — katso videolta Willettin ja Roryn vesibirdiet

Mikko Ilonen on pelannut tänä vuonna yhdeksän kisakierrosta. Jokainen niistä on sujunut alle parin. Tänään Dubai Desert Classicissa hän merkautti tuloksen 70 eli kaksi alle parin. Lahtelainen on hyvissä asemissa avauskierroksen jälkeen. Kakko ja Korhonen pelasivat pariin.

MikkoIlonen

Mikko Ilonen lopetti avauskierroksensa Emiratesin Majlis-kentällä birdieen ja nousi jakamaan 28:ta sijaa Lähi-idän Desert Swingin päättävässä Dubai Desert Classicissa. Kierros on vielä hieman kesken.

Kisan alla Ilonen povasi, että kisassa menestyäkseen pitää pelata reilusti alle parin, mutta ainakaan avauspäivänä ei nähty holtittomia parin murskajaisia. Kisaa johtaa yksin Ilosen hyvä ystävä Alex Noren, joka pelasi tuloksen 66 eli kuusi alle parin.

Ilonen tyytyväinen lopetukseensa

Neljän lyönnin ero kärkeen on vielä kurottavissa umpeen. Kympin sakkiin matkaa on vain kaksi lyöntiä. Ilonen olikin tyytyväinen päivän kierrokseensa, jonka hän aloitti kymmenenneltä väylältä.  Ilonen teki kierroksellaan neljä birdietä ja kaksi bogia.

”Tuuli nousi takalenkillä ja muutamalla väylällä jouduin käyttämään pari numeroa pidempää rautaa lähestymisiin kuin normaalisti”, Ilonen kertoi GoGolfille.

”Kahdella viimeisellä oli mukavaa taistelua, kasilla (päivän 17. reikä)  avaus meni wastelandiin vaikeaan paikkaan. Sieltä hyvä lähestyminen ja par. Ysillä (Ilosen päivän viimeinen reikä) raffista löin puiden yli onnistuneen lähestymisen ja sain birdien sisään.”

Tämän päivän kisakierros oli Ilosen yhdeksäs tällä kaudella. Niistä jokainen on mennyt punaiselle eli alle parin. Tässä Ilosen kierrokset tältä vuodelta: 71, 71, 70, 69, 71, 68, 71, 71 ja 70. Kaikilla kolmella kentällä par on 72.

Kakko ja Korhonen hyvissä asemissa

Ilosen lisäksi kisassa ovat mukana myös Roope Kakko ja Mikko Korhonen. Hekin ovat hyvin pelissä mukana pelattuaan kierroksen pariin.

Kakko lopetti kierroksensa Ilosen tapaan birdieen. Sen sijaan Korhosen päivä päättyi bogiin.

”Eka puolisko oli hyvää peliä kaikin puolin, sitten toinen ysi olikin aika huonoa. On etuysi (1-9) toki vähän vaikeampikin, mutta pari helppoa virhettä söi tänään tulosta”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Kakon musta hetki sattui seitsemännellä (Kakon 16:s) reiälle, jossa hän sortui tuplaan. Onnistumisia birdien muodossa tuli neljä.

Danny Willett iski vesileipäbirdien

Päivän erikoisesta vastasi Danny Willett, joka iski par-viitoselle birdien vesileipien jälkeen. Willett lähti lyömään 13. reikää kahdella päälle, mutta pallo näytti menevän vesiesteeseen. Se ei kuitenkaan sukeltanut syvyyksiin, vaan otti muutaman vesileivän ja päätyi viheriön tuntumaan.

Siitä Willett chippasi reiän viereen ja puttasi birdien sisään. Kas tässä miehen esitys videona:

Pekkaa pahempi ei ollut Rory McIlroykaan 18. reiällä. Hän iski lähes 300-metrisen avauksensa veteen, droppasi ja löi lähestymisen 180 metristä kolmeen metriin. Putti upposi ja McIlroylle korttiin birdie. Pohjoisirlantilaisen kierrostulos oli 68, jolla hän jakaa kuudetta sijaa.

Etsi luettavaa