Mikko Iloselle paras sijoitus yli vuoteen

Mikko Ilonen sijoitui Qatar Mastersissa jaetulle 13. sijalle. Doha Golf Clubilla pelatussa kisassa Roope Kakko puristi itsensä viimeisen reiän birdiellä 30 sakkiin. Mikko Korhonen teki kolmelle viimeisellä kaksi eaglea, mutta surkea alku vesitti menestysmahdollisuudet.

Mikko Ilonen on aloittanut kautensa erittäin lupaavasti. Suomen pitkäaikainen ykköspelaaja kärsi viime kaudella niskavammasta, joka vaikeutti harjoittelua ja pelaamista. Tähän kauteen Ilonen on päässyt valmistautumaan terveenä, mikä näkyy tuloksissa.

Tänään päättyneessä Qatar Masterissa Ilonen purisi itsensä vahvan loppukirin turvin jaetulle 13. sijalle, joka on hänen paras sijoituksensa Euroopan Tourilla yli vuoteen.

Kokenut Ilonen pelasi tuulisessa kelissä tasaisen kisan, jossa hän alitti parin jokaisella neljällä kierroksella: 71-69-71-71. Päätöskierroksella Ilonen venyi mukavaa loppukiriin pelattuaan kolme viimeistä reikää kaksi alle parin.

Tässä uppoaa Ilosen birdie 17. reiällä:

Muutoin Ilonen joutui lauantaina taistelemaan hiki hatussa tul0ksensa eteen, sillä väyläosumat olivat tämän päivän tuulessa kortilla vähän jokaisella ja sitä kautta myös Ilosen viheriöosumaprosentti jäi totuttua pienemmäksi. ”Keli oli tuulisempi ja vaikeampi kuin edellisenä päivänä”, Ilonen sanoi tiedotteessaan. Ilonen osui väylään seitsemän kertaa ja joutui pinnistelemään paria viheriön ulkopuolelta peräti kahdeksan kertaa, joista kuudesti hän onnistui tekemään ihannetuloksen. ”Viimeiselle kierrokselle tavoite oli pelata alle parin. Onnistuin siinä, rokotin putteja sisään niistä paikoista mitä oli.” Vaikka Ilonen pelasi hyvän kisan, hän ei ollut sen mittaan koko ajan tyytyväinen tekemiseensä. Se, että reservissä löytyy lisäpaukkuja, tietää hyvää tulevia kisoja ajatellen. ”Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, vaikka par-viitosilla en saanutkaan tulosta aikaan. Kärsivällisyys kierrosten aikana oli hyveeni”, Ilonen summasi.”

Grace puolusti voittoa onnistuneesti

Kisan ykköseksi pelasi viimevuotiseen tapaan Etelä-Afrikan Branden Grace tuloksella -14 (70-67-68-69). Kakkostilan jakoivat Thorbjörn Olesen ja Rafa Cabrera-Bello  kaksi lyönti heikommalla tuloksella.

Kisaa kolmen päivän jälkeen johtanut Paul Lawrie suli päätöspäivänä ja pelasi tuloksen 78. Hän putosi  jaetulle 13. sijalle eli samaan tulokseen Ilosen kanssa.

Kakko nousi 30 joukkoon

Mikko Ilosen lisäksi myös Roope Kakko pelasi onnistuneen kisan. Kakko sijoittui kisassa jaetulle 29. sijalle eli hän paransi sijoitustaan merkittävästi Abu Dhabin avauskisaan verrattuna.

”Tunnetila oli koko viikolle lähdettäessä erinomainen, se kantoi myös kierrosten aikana”, Kakko sanoi tiedotteessaan.

”Pelaan suuren osan ajasta hyvin, sekaan mahtui taas selkeitä lapsuksia. Ajatus on ajoittain liian löysää. Puttiinkin jäi parannettavaa. Täällä vaikeuksia toi se, että viheriöitä jouduttiin tuulen takia pitämään melko hitaina.”

Myös Kakko iski tasaisen sarjan, sillä hänen kierrostuloksensa olivat 69-71-72-72. Kakko teki viimeiselle reiälle birdien, jolla hän nousi samaan lopputulokseen mm. moninkertaisen major-voittajan Ernie Elsin kanssa.

Korhoselle upea lopetus

Mikko Korhosen päätöskierros sujui kaksijakoisesti. Hän aloitti surkeasti, sillä pahimmillaan hän oli kierrostaan peräti seitsemän yli parin. Paljon pelasti Korhosen jäätävä lopetus, sillä hän onnistui tekemään viimeiselle kolmelle reiälle peräti kaksi eaglea.

Ensimmäinen eagle tuli 16. reiällä, joka on 280-metrinen par-nelonen. Toinen 540-metrisellä päätösreiällä, joka on siis par-viitonen.

”Hyvä lopetus pelasti hyvän mielen ja loppuun asti yrittäminen oli hyvä juttu”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Korhonen kertoi, että lauantaina hänen pelissään mätti kisassa oikeastaan kaikki muu paitsi avaukset. Korhonen vaihtoi kisaan uuden Callawayn draiverin.

”Tarjoili Doha kyllä kovaa testiä viikonloppuna. Ei ihan pärjännyt tuolla tuulessa. Tänään oli aika kamalaa taas, kaikki oli huonoa paitsi draivaaminen”, hän pohti.

Kahden kierroksen jälkeen Korhonen oli erinomaisessa asemassa pelattuaan 72:n ja 68:n lyönnin kierrokset, mutta kaksi 75 lyönnin kierrosta niiden päälle pudotti Korhosen kauas kärjestä.

Kisat jatkuvat Dubaissa

Suomalaiset ovat nyt pelanneet tällä kaudella kaksi kilpailua, joissa kaikki kolme ovat selvittäneet cutin. Kaikki onnistuivat tänään myös parantamaan sijoitustaan edellisestä kisasta.

Troikan kisat jatkuvat taas ensi viikolla, jolloin ohjelmassa on mielenkiintoinen Dubai Desert Classic. Kisan voittoa on tulossa puolustamaan maailmanlistan kolmonen Rory McIlroy, ja muutenkin jalkeilla on nimekäs osanottajajoukko.

Juttua päivetty Ilosen ja Kakon kommenteilla.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”en”><p lang=”fi” dir=”ltr”>Tuossa vielä säkitys! <a href=”https://twitter.com/hashtag/il… <a href=”https://t.co/KlqiFanX9W”>pic.t… QmastersFIN (@QmastersFIN) <a href=”https://twitter.com/QmastersFI… 30, 2016</a></blockquote>