Hyppää sisältöön

Matsuyama vs Fowler – Uusinnan ratkaisu videolla

GolfCourse

Vahvat energiat kohtasivat Phoenix Openin ratkaisuväylillä. Rickie Fowler ja Hideki Matsuyama olivat molemmat päättäneet voittaa kilpailun. Seurauksena nähtiin loistavaa golfia ja dramaattinen loppuratkaisu.

Lähes virheettömästi viimeisellä kierroksella pelannut Fowler oli kahden lyönnin johdossa ennen kilpailun kahta viimeistä reikää. Lyhyellä par neljä seitsemällätoista griiniä kohti lähtenyt draivi pomppi yli viheriön ja veteen. Fowlerin bogi avasi iskun paikan Matsuyamalle, joka tasoitti pelin tekemällä birdien.

Kahdeksallatoista molemmat onnistuivat ratkaisevissa puteissa ja tasasivat väylän birkuilla. Uusinnassa nähtiin jälleen upeaa peliä. Kolme ensimmäistä uusintareikää tasattiin tuloksilla par, birdie, par. Neljänteen reikään venynyt ratkaisu tapahtui kentän seitsemännellätoista reiällä. Tällä ketaa Fowler valitsi puukolmosen lyhyellä par nelosella mutta lyönti päätyi jälleen griinin reunassa olevaan vesiesteeseen. Erittäin varmasti palloa lyönyt Matsuyama otti voiton helpolla parilla.

Fowler myönsi, että tappio oli kipeä. Voitto oli jo kädessä ennen kahta viimeistä reikää ja myös uusinnassa Rickie pysyi itsevarmana. Fowlerin perhe oli yleisössä kannustamassa ja Rickie halusi ottaa voiton etenkin kun isoisä oli yleisössä. Fowlerin isoisä Yutaka on japanilaista syntyperää ja toi Rickien golfin pariin lapsena. Isoisä on selvästi ollut tärkeä hahmo hänen elämässään ja Fowlerin vasemmassa hauiksessa oleva tatuointi on isoisän nimi japaniksi kirjoitettuna. Myös Rickien toinen nimi on Yutaka isoisän mukaan.

Fowler pidätteli kyyneliä ratkaisun jälkeen. Lohdutusta antaa loistavassa kunnossa oleva peli. Kaudella 2016 tulee olemaan vielä uusia mahdollisuuksia.

Matsuyaman voittoa ei voida pitää yllätyksenä sillä hän on ollut tilastollisesti tourin parhaita pelaajia jo kaksi vuotta. Japanilaisen rautapeli on loistavaa ja vain puttaaminen on jättänyt välillä toivomisen varaa. Matsuyamalla on nyt kaksi voittoa PGA Tourilta ja lisää on varmasti tulossa.

Leaderboard

Etsi luettavaa