Hyppää sisältöön

Kolumni: Mikot intoutuivat pelaamaan!

Golf

Euroopan Tourin turnauskalenterin osallistujalistat näyttelevät suurta osaa internetin käytöstäni. Ilokseni niiltä listoilta löytyy Mikkoja kilpailuista, joissa en alustavasti olettaisi heidän pelaavan. Ahkera osallistuminen alkukauden kisoihin on ainoastaan positiivinen asia.

Mikko

Mikko Ilonen pelaa ahkerasti kisoja alkuvuonna.

Luulen Mikko Ilosen olevan todella nälkäinen vuoden 2015 jäljiltä. Tämänkin takia Mikko on painanut alkuvuoden kalenteriinsa kisoja, joihin emme odottaisi hänen osallistuvan.

Ehkä taustalla on tavoite nousta maailmanlistalla jopa 50 parhaan joukkoon ennen US Mastersia?

Väitän tämän olevan hyvin suuri syy motivaatioon lähteä jopa Australiaan asti pelaamaan alle kahden miljoonan euron kisaa.

* * *

Mikko Korhonen on myös ollut usein kyseenalainen tehdessään valintoja kisoihin lähtemisestä. Tästä häntä on syytetty ajoittain myös melko perustellusti. Nyt Korhonen, tuoreen lapsen isä on jälleen reisussa ja lentelee ympäri itää kuin nuori ori European Tourilla.

Näen tähän kaksi vaihtoehtoa:

1. Hän haluaa olla mukana olympiakoneessa enemmän kuin arvaammekaan.

2. Korhonen haluaa tehdä hyvät rahat jo kevätkaudella varmistaen vapaamman kalenterin itselleen loppukaudeksi.

* * *

Roope Kakko tuntuu pitävän kiinni taktiikastaan eli pelata kisoja harvakseltaan. Roope sanoikin pelanneensa liikaa toissakaudella ET:llä, ja se kostautui väsymyksenä ja flegmaattisuutena varsinkin viikonloppuisin.

Roopen potentiaali tiedetään, ja uskonkin hänen olevan enemmän sellainen pelaaja, joka varmistaa korttinsa muutamalla supersuorituksella kuin että läpäisisi cutit 90-prosenttisesti.

* * *

Pelit jatkuvat Malesian Avoimissa torstaina. Mikot ovat matkassa, Roope on hiomassa kuvioita Orlandossa. Seuraavalla viikolla Mikot ovat Perthissa Australiassa ennen kuin ET:n vakiokalusto menee kisatauolle WGC Cadillac Championshipin ajaksi.

Roope palannee kentille Thaimaan- ja Intian-kisoihin, jossa myös Mikot ovat alustavan suunnitelman mukaan kilpailemassa.

Suomalaisilla tuntuu tosiaan riittävän menohaluja vuonna 2016!

Etsi luettavaa