Hyppää sisältöön

Ilosen 68 ei riittänyt kärkikymppiin — lahtelainen tyytyväinen kauden alkuun

Mikko Ilonen päätti Dubai Desert Classicin hienoon 68 lyönnin kierrokseen. Tulostaso kisan päätöspäivänä oli kuitenkin kova, eikä Ilosen tulos ei riittänyt nostamaan häntä kärkikymmenikköön. Roope Kakko hiipui hieman sunnuntaina.

Mikko Ilonen

Mikko Ilosen peli kulki viikonloppuna. Ilonen pelasi viikonlopun kierrokset 67:llä ja 68 lyönnillä eli peräti yhdeksän alle parin. Torstaina ja perjantaina Ilonen pelasi 70 lyönnin kierrokset eli hänen lopputuloksensa oli -13. Hieno tulos riitti Dubain birdie-ilottelussa tällä kertaa jaettuun 16. sijaan.

”Tasainen kisa, kaikki rundit alle parin”, Ilonen kommentoi tuoreeltaan GoGolfille.

Ilonen pelasi Desert Swingin kaikki kolme osakilpailua. Abu Dhabi Golf Championshipissä Ilonen sijoittui 22:nneksi ja Qatar Mastersissa 13:nneksi. Suomen ykköspelaaja on kiertänyt tällä kaudella 12 kierrosta ja jokainen on sujunut alle parin. Lahtelaisen kierroskeskiarvo on tässä huippukova: 69,75.

”Tämä oli hyvää jatkoa kahdelle aiemmalle viikolle”, Ilonen summasi.

Antibioottikuuri söi voimia

Kolmen viikon kisaputki näkyi hieman Ilosen otteissa sunnuntaina. Terävyyttä pelistä söi myös päällä ollut antibioottikuuri, jonka vuoksi hän ei ole pystynyt harjoittelemaan fysiikka pieneen toviin.

”Tänään olin pikkaisen poikki, kun lähdin pelaamaan. Sen vuoksi peli vähän ailahteli. Kun yritin tehdä jotain, niin kroppa saattoi tehdä päinvastoin”, Ilonen kuvaili.

Ilonen vaikutti kisan jälkeen tyytyväiseltä esitykseensä koko Desert Swingissä. Hän tullee nousemaan hieman huomenna päivittyvällä maailmanlistalla. Ilosen tämän viikon sijoitus on 170:s.

”Hyvän kokoinen peukku. Ekan kerran pääsin kaikissa kisoissa cutista läpi ja sain suhteellisen hyvät sijoitukset. Sain hyvin kauden alkuun ja pinnoja Race to Dubai -listalla sekä World Rankingilla”, Ilonen myhäili.

Ilonen pelasi päätöspäivän amerikkalaisen amatöörin Bryson Dechambeaun kanssa. Tasapitkillä mailoilla ja omalaatuisella svingillä palloa lyövä DeChambeau jäi lyönnin Ilosesta. Suomalainen povaa pelikaverilleen menestyksekästä tulevaisuutta golfissa.

”Hän on kehittänyt ihan oman tekniikkansa. Svingi on tosi simppeli. Hän tietää, mihin missi (epäonnistunut lyönti) on menossa. Hän vetää aika rauhallisia lyöntejä koko ajan”, Ilonen kuvaili pelikaveriaan.

Floridan-leiri kannatti tehdä

Ennen kauden alkua Ilonen vietti perheineen kuutisen viikkoa Floridassa valmistautumassa tähän kauteen.  ”Ei mennyt Amerikan reissu hukkaan”, sanoi.

Kisan jälkeen Ilonen sanoi menevänsä ensimmäiseksi pojan kanssa uimaan. Maanantaina perhe matkaa Suomeen, mutta lauantaina Ilonen lähtee jälleen reissuun. Hän osallistuu seuraavaksi Malesian-kisaan, joka pelataan Kuala Lumpurissa parin viikon päästä.

Malesiasta matka jatkuu Australiaan, jossa pelataan Euroopan Touriin kuuluva Perth International -kisa. Sitä pidemmälle Ilonen ei ole ohjelmaansa suunnitellut.

”Mennään päivä ja lyönti kerrallaan”, hän sanoi.

”Olen nyt pitänyt mottonani sitä, etten olisi huolissani tulevaisuudesta. Pitää vain pitää huoli siitä, että pitää muistaa ilmoittautua kisoihin, kun siltä tuntuu. Olen nyt pysynyt aika hyvin hetkessä.”

Kakolle kisan huonoin kierros

Sunnuntai ei ollut Roope Kakon päivä Dubaissa. Hän lopetti kisansa kahteen bogiin, ja kierrostulos päätyi 73:een eli yhden yli parin. Kierrostulos oli Kakolle kisan huonoin.

Parantamisen varaa oli erityisesti viheriöillä. Kakko puttasi tänään peräti 34 kertaa.  Birdietä Kakko pääsi puttamaan 14 kertaa. Niistä ainoastaan kaksi upposi, molemmat par-kolmosella.

”Viimeisellä kierroksella puttasin neljällä viheriöllä kolme kertaa, se vei mahdollisuudet nousulta”, Kakko analysoi.

”Rautalyöntini ovat talvitauon aikana kehittyneet hurjasti. Niiden eteen on tehty kovasti töitä, luotto tähän pelin osa-alueeseen on noussut aivan eri tasolle. Vastaavasti alle 100 metrin matkalta vaihteluväli oli näissä kolmessa kisassa liian suuri. Etenkin puttipelissä oli huonoja hetkiä.”

Kakko pääsi jatkoon myös Abu Dhabissa (70.) sekä Qatarissa (29.).

”Kolmen viikon kisajakso jätti erittäin positiivisen olon. Nyt on hyvä valmius lähteä viettämään treenijaksoaa, on pussi täynnä eväitä siitä, mihin asioihin keskittyä. Tuloksenteon kannalta tärkeä mailat, wedget ja putteri kun saadaan toimimaan pidemmissä jaksoissa, niin huomattavasti parempia tuloksia on mahdollista tehdä.”

 

Willett voitti jännitysnäytelmän

Kilpailun voitosta käytiin kova taistelu kolmen miehen kesken. Englannin Andy Sullivan iski viimeiselle reiälle birdien, jolla hän nousi jakamaan kisan johtoa kärkiryhmässä pelanneen Danny Willettin kanssa.

Espanjan Rafa Cabrera-Bello pääsi puttaamaan päätösreiällä eaglea viheriön ulkopuolelta, joka olisi vienyt hänet yksi johtoon. Pallo lipui kuitenkin vain hieman ohi reiästä ja espanjalainen nousi birdiellä jakamaan johtoa Sullivanin ja Willetin kanssa.

Jäljelle jäi enää Danny Willett, jolla oli noin viisimetrinen birdie-putti voittoon. Willett laittoi putin kylmäverisesti sisään ja vei himoitun kilpailun voiton nimiinsä.

Etsi luettavaa