Hyppää sisältöön

Iloselle kauden paras sijoitus Malesiasta

Jos oli lauantainen esitys Mikko Iloselta sitä kauan odotettua birdietulittelua, niin päätöspäivänä lahtelaisen kone ei kerta kaikkiaan lähtenyt käyntiin kovasta yrityksestä huolimatta Malesian Maybank Championshipissä. Siitä huolimatta käteen jäi kauden paras sijoitus jaettu 12. sija.

Lauantaina suomalaiset golfarit saivat herätä ilouutisiin, kun Mikko Ilonen oli tykittänyt kentän alimman kierrostuloksen 64 lyöntiä ja kivunnut 32 sijaa seitsemänneksi kärkeä hätyyttelemään.

Päätöspäivään lähdettiin siis suomalaisittain erittäin kutkuttelevasta asetelmasta, sillä kärjessä oli monta keltanokkaa, joilla ei ollut vielä kokemusta Euroopan Tour -kilpailun voittamisesta.

Sunnuntai ei kuitenkaan osoittaunut Iloselle helpoimmaksi mahdolliseksi pelipäiväksi ja lopulta miehen oli tyytyminenkin suhteellisen tasaiseen +1, 72 lyönnin kierrokseen 2 birdiellä ja 3 bogeylla.

Tuloslistalla yhden lyönnin pakittaminen maksoi onneksi kuitenkin vain 5 sijaa ja lahtelaisen lopulliseksi sijoitukseksi merkattiin niukasti kauden paras sijoitus T12, mistä on hyvä jatkaa vakuuttavasti alkanutta kautta.

Vuoden 2016 kisoista Ilosella on nyt taskussa 4 top-25 sijoitusta ja kaksi top-15 sijoitusta. Kyseessä on paras neljän peräkkäisen kilpailun mittainen putki Ilosen ammattailaisuralla. Tulosmittari osoittaa siis ylöspäin ja se jos joku on erittäin lupaava merkki jo alkukaudesta.

”Viikko kokonaisuutena oli melkoisen varmaa tekemistä. Lyömisen osalta oli ajoittain vaatimattomia jaksoja, mutta pelasin ja tein tulosta hyvin. Avauksia pitäisi saada suuremmalla prosentilla väylille. Kärsivällisyys oli taas valttini”, Ilosen kommentoi tiedotteessaan.

Kisaa johti päätöspäivään lähdettäessä nuori eteläkorealainen Lee Soomin kolmen lyönnin erolla kokeneeseen Marcus Fraseriin.

Jälleen kerran kilpailun voitosta nähtiin dramaattinen kamppailu. Tällä kertaa kokeneemman osapuolen hermot pitivät paremmin, kun Fraser pelasi kentän bogeytta iskien kolme birdietä korttiin.

Soominilla oli pitkään kilpailun voiton avaimet käsissään, mutta kuten niin monesti, nytkin kokemattomuus ison kilpailun voittamisesta näkyi lopussa hermoiluna, kun Soomin teki kaksi tuplabogeyta kolmelle viimeiselle reiälle.

Par viimeisellä olisi riittänyt uusintaan Fraserin kanssa, mutta viimeinen tupla pudotti nuoren eteläkorealaisen jaetulle toiselle sijalle.

Ilosen pelit jatkuvat alkavalla viikolla Australiassa, missä ”Koneella” on jälleen kerran mahdollisuus petrata kauden parastaan. Myös Mikko Korhonen nähdään viivalla Perthissä.

Tässä vielä Marcus Fraserin häikäilemätön birdievoittoputti.

MarcusFraser   Marcus Fraser oli muikeana voiton myötä.

Etsi luettavaa