Hyppää sisältöön

Ilonen ja Kakko hyvistä asemista päätöspäivään

Mikko Ilonen ja Roope Kakko pelaavat huomenna hyvistä sijoituksista Dubai Desert Classicin päätöskierroksella. Molemmat jatkoon päässeet suomalaiset tykittivät lauantaina Emirates-klubin Majlis-kentän tulokseen 67.

Mikko Ilonen teki viimeiselle reiälle jälleen birdien ja nousi yhteistulokseen yhdeksän alle parin Dubai Desert Classicissä. Roope Kakko on lyönnin Ilosta perässä.

Molemmat suomalaiset jahtaavat huomenna kovia sijoituksia. Ilonen on kolmen kierroksen jälkeen jaetulla 12. sijalla. Kakko jakaa 21. sijaa. Molemmilla on hyvät saumat kympin sakkiin, mikäli peli lähtee huomenna oikeille raiteille.

Ilonen aloitti kisansa kuuden parin pötköllä, jonka jälkeen hän hyppäsi kolme reiän mittaisen birdiejunan kyytiin. 11. reiällä tuli päivän ainoa bogey, jonka lahtelainen kuittasi tekemällä lopuille rei’ille kolme birdietä.

”Kierroksen alku oli hyvää pallonlyömistä, en vaan saanut putteja sisään. Kuutosella tein hyvän parin yhdellä putilla ja sen jälkeen tein kolme birdietä peräkkäin”, Ilonen kertoi GoGolfille.

”Takalenkillä meinasi momentum kadota, mutta 13:lla reiällä hiukan tuuria mukana. Sen birdien jälkeen loppu tuli mukavasti. Huomenna jatketaan samaan malliin”, hän sanoi.

Kakko odottaa huomista innolla

Eiliseen tapaan Kakko aloitti kierroksen bogeyllä. Eiliseen tapaan se jäi myös Kakon ainoaksi koko kierroksella. Sen sijaan birdieitä Kakko teki tänään kaksi enemmän kuin eilen eli yhteensä kuusi.

”Puttasin tosi hyvin. Alussa jouduin laittamaan puolitoistametrisiä pareja”, Kakko kertoi GoGolfille.

Lauantaina kenttä ja keli olivat tuloksenteolle otollisia. Birdieitä syntyi liukuhihnalta muillekin kuin Kakolle.

”Kenttä oli aika skoorattavissa tänään. Tuulikaan ei oikein yltynyt missään vaiheessa”, Kakko sanoi

Huomista päivää Kakko odottaa vesikielellä.

”Huomenna on palkkapäivä. Ilon kautta. Tosi kiva lähteä sunnuntaihin, kun on vielä paljon pelattavaa.”

Cabrera-Bellon tahdissa mennään

Kolmen kierroksen jälkeen kisaa lyönnillä Englannin Danny Willett, joka on tuloksessa -16. Hän saa huomenna kärkipariin seurakseen Espanjan Rafa Cabrera-Bellon. Kolmantena kisassa on Englannin Andy Sullivan ja neljäntenä Hollannin Joost Luiten.

Kärkiryhmässä lauantaina pelannut Ernie Els koki etuysin puolivälissä romahduksen tehtyään kolme bogia ja yhden tuplan putkeen. Hän pelasi tänään 74, mikä pudotti eteläafrikkalaisen kauas kärjestä.

Jännitysnäytelmää voi seurata Viasat Golfilta ja Viaplayltä.

Etsi luettavaa