Hyppää sisältöön

Euroopan Tour palasi Etelä-Afrikkaan — Porteous väläytteli taitojaan vesiesteessä

Lake

Euroopan Tour palasi viikoksi Etelä-Afrikkaan. Tshwane Openin avauspäivän hauskimman videon palkinnon vie alkukauden yllättäjä Haydn Porteous, joka päätti säästää lyönnin ja lyödä pallon pois vesiesteestä sen sijaan, että olisi dropannut sen.

PaljaatJalat

Porteous strippasi säästääkseen vaatteitaan likaantumiselta

European Tour kevensi hiljattain pukeutumisetikettiään niin, että kiertue sallii pelaajien pukeutumisen shortseihin harjoituspäivinä.

GoGolfin tietojen mukaan osa pelaajista suhtautui shortseihin kielteisesti, ja he valmistautuivat äänestämään pelaajakokouksessa äänestävänsä shortsien käytön sallimista vastaan.

Mitään äänestystä ei kuitenkaan koskaan tullut, vaan kokouksessa kiertueen johtaja Keith Pelley saneli pelaajille ilmoitusluonteisena asiana, että jatkossa shortsien käyttö on sallittua maanantaista keskiviikkoon.

Tämä lyhyt tarina toimikoon hyvin huterana aasinsiltana ylläolevaan videoon, jossa Etelä-Afrikan Haydn Porteous riisui paidankin pois lyödessään palloa pois vesiesteestä. Jälkiviisaana voidaan todeta, että se ei ehkä ollut vaivan arvoinen, vaikka par oli lopulta lähellä, kun toinen lyönti vesiesteestä hipoikin täydellisyyttä.

Pelin nopeuttamiseksi Porteous kävi puttaamassa pallon reikään paljain varpain ja laittoi vasta sen jälkeen kengät takaisin jalkaansa.

Porteous kuuluu alkukauden sensaatioihin Euroopan Tourilla. 21-vuotias nousi kiertueella Challenge Tourin rahalistan sijoituksensa perusteella, mutta pelaa nyt kiertueella seuraavat kaksi vuotta voittajakategorialla oltuaan ykkönen Joburg Openissa.

Tshwane Openissa Porteuous jakaa avauspäivän jälkeen 23. sijaa tuloksella par.

Zanotti ja Sterne pistivät pystyyn chippikilpailun

Fabrizio Zanetti ja Richard Stern laittoivat pystyyn chippikisan, joka päättyi tasapeliin, sillä molemmat miehet pistivät pallon reikään. Zanetti pelasi tänään tuloksen 70 ja on parissa. Stern löi kaksi kertaa vähemmän ja jakaa seitsemättä sijaa.

Yllätysnimiä kärjessä

Kisan avauspäivä sujui isäntien komennossa, sillä eteläafrikalaisilla on viitoisjohto. Johdossa on yllätysnimi Justin Harding, joka pelasi tuloksen 63 eli seitsemän alle parin. Myös kakkos- ja kolmossija ovat Sunshine Touria kiertävien Anthony Michaelin ja Theunis Spangenbergin hallussa.

Neljäntenä kisassa on jo hieman tutumpi mies: Jaco van Zyl.

Kisaa voi seurata Viasat Golfilta ja Viaplaylta.

Etsi luettavaa