Hyppää sisältöön

EGCC suunnittelee suuria — myös Sea Course remonttiin

EGCC

Kymmenvuotias Estonian Golf & Country Club on vielä nuori golfkenttä. Se ei kuitenkaan estä tallinnalaisia laittamasta kenttiään uuteen uskoon. Yhdeksänreikäisen Stone Coursen tilalle rakennetaan täysin uusi kenttä. Remonttia suunnitellaan myös 18-reikäisen Sea Courselle.

Tallinnan lähellä sijaitsevalla EGCC:llä on kaksi kenttää. 18-reikäinen Sea Course on täysverinen championship-kenttä. 9-reikäisessä Stone Coursessa aistii taas links-henkisyyttä.

Molemmat kentät on suunnitellut suomalainen Lassi Pekka Tilander — ainakin toistaiseksi. EGCC aikoo nimittäin rakentaa kokonaan uuden 18-reikäisen kentän Stone Coursen tilalle. Kentän piirtää European Golf Design, ja sen signeeraa Annika Sörenstam.

Kiitetyn Stone Coursen kohtaloksi koitui puute maasta. EGCC:n toimitusjohtaja Hanno Kross sanoo, että he olisivat mielellään säästäneet myös 9-reikäisen kentän esimerkiksi aloittelijoiden käyttöön, mutta tilaa sille ei jäänyt, sillä klubi haluaa mailleen kaksi championship-kenttää.

”Me haluamme parantaa koko ajan. Annikan kenttä saa olla vielä parempi kuin Sea Course”, Kross sanoo.

Uutta kenttää varten EGCC on ostanut 50 hehtaaria lisää maata. Maakaupan jälkeen heillä on nyt maata yhteensä 150 hehtaaria.

“Championship-kentän rakentaminen edellyttää maata 75 hehtaaria”, Kross sanoo.

hanno-kross

Hanno Kross luotsaa Estonian Golf & Country Clubia. Tulevina vuosina sinne on tulossa paljon muutoksia.

Myös Sea Course remonttiin

Uuden kentän rakennustöiden alkaa ensi syksynä, jos kentän rahoitus on tuohon mennessä saatu kuntoon. Mikäli rakennusaikataulu pitää, kenttä avataan jo syksyllä 2018.

Uuden kentän lisäksi Tallinnassa suunnitellaan myös Sea Coursen remonttia. Siitäkin huolimatta, että kenttä on arvostettu jo neljä kertaa peräkkäin Manner-Euroopan 100 parhaan golfkentän joukkoon. Remonttitöiden suunnittelun saisi tehtäväkseen Tilander.

“Hänellä on paljon hyviä ideoita siitä, miten kenttä saadaan vielä paremmaksi. Hän on tehnyt niin hyvää työtä, että luotamme häneen täysin. Jos löydämme rahat remonttia varten, annamme hänelle vapaat kädet toteuttaa itseään”, Kross lupaa.

Tilander on suunnitellut Viroon myös kehutun Saare Golfin kentän ja syksyllä avatun Pärnu Bay Linksin, jota on suorastaan hehkutettu, ja Krossin mukaan myös ihan aiheesta.

“Viimeiset väylät meren äärellä ovat sellaisia, että ne saavat ihmiset haukkomaan henkeä”, hän muotoilee.

Kausi vain jatkuu

EGCC on suomalaisten suosiossa, kuten muutkin Viron kentät. Esimerkiksi GoGolfin lukijatutkimuksessa Viroa pidettiin kolmanneksi houkuttelevimpana golfkohteena. Sen edellä olivat ainoastaan Espanja ja Portugali.

Tänä vuonna EGCC:ssä on vieraillut toimitusjohtaja Hanno Krossin mukaan 7 000 ulkomaalaista pelaajaa, joista peräti 6 000 on suomalaisia. Omia jäseniä EGCC:llä on yhteenä 740. Heistä noin puolet ovat kokelasjäseniä.

“Päästäkseen jäseneksi meille, pitää omistaa osake. Kokelasjäsen saa kuitenkin kolme vuotta aikaa harkita osakkeen ostoa”, Kross sanoo.

Vaikka Tallinna sijaitsee vain vajaat 100 kilometrin päässä Helsingistä, Viron golfkausi kestää etelänaapurissa paljon pidempään kuin Suomessa. Kross kertoo, että EGCC on ollut avoinna pelaajille jo 43 kuukautta putkeen.

Green fee -pelaajia vierailee eniten toukokuussa ja syyskuussa. Tuolloin kentällä käy paljon erityisesti suomalaisia, jotka pidentävät golfkauttaan molemmista päistä.

“Jos joku haluaa tulla toukokuussa pelaamaan, tammikuussa viikonloput on jo myyty. Syyskuu on sen vuoksi meille hyvä, että suomalaiset ovat palanneet kesämökeiltään ja haluavat tehdä viimeisen lyhyen golfmatkan ennen talven pitempiä reissuja”, Kross sanoo.

Etsi luettavaa