Hyppää sisältöön

Comeback-miehet Echardt ja Granberg aamupäivän suomalaisonnistujat

Albert Eckhardt ja Joonas Granberg jatkavat todennäköisesti pelejä viikonloppuna.

Joonas Granberg ja Albert Eckardt saavat jännittää jatkopaikkaa vielä jonkin aikaa. Tässä vaiheessa tilanne näyttää hyvältä.

Loukkaantumisen takia taukoa pitänyt Albert ”Hippu” Eckhardt ja peliuransa jo kertaalleen lopettanut Joonas Granberg olivat perjantaiaamun suomalaisonnistujia Vierumäki Finnish Challengessä.

Hippu pelasi bogittoman 68 lyönnin kierroksen ja nousi yhteistulokseen -2. Granberg on samassa tuloksessa tämän päiväisen 70 lyönnin kierroksen ansiosta.

Kaksikko jakaa tässä vaiheessa sijaa 44. Tällä hetkellä ennustettu cut-raja on -1, mutta se saattaa tästä vielä muuttua lyönnin paremmaksi. Kummatkin saavat jännittää siis loppupäivän jatkoonpääsyään. Challenge Tourilla 60 parasta pelaajaa ja samassa tuloksessa olevat jatkavat viikonlopun kierrokselle.

”Hipulla” putteri kuumana

Echardt oli erittäin tyytyväinen kierrokseensa, joka tuli pienen taistelun kautta, sillä lyöminen ei ollut tänään parasta a-luokkaa.

”Putteri on hyvässä vireessä. Kaksimetrisiä pareja laitoin liukuhihnalta sisään. Sitten kun sain birdie-paikan, niin nekin upposivat”, Echardt sanoi.

”Takaysillä jäi muutama parimetrinen birdie-paikka käyttämättä, mutta bogivapaa on aina hyvä tulos”, hän sanoi.

Eckhardt sai paikan kisaan maanantainkarsinnan kautta. Avauskierroksen hän pelasi kaksi yli parin.

Nykyään 25-vuotias tekee nyt uutta tulemista loukkaantumisten jälkeen. Hän kävi pari vuotta sitten lonkkaleikkauksessa ja pääsi eroon pitkään jatkuneista selkäkivuista. Sen jälkeen hän on pystynyt harjoittelemaan jälleen kunnolla ja tulosta on alkanut syntyä kotimaassa.

Granberg jatkaa onnistunutta comebackia

Joonas Granbergin birdie-saldo tänään oli neljä eli yhtä paljon kuin Eckhardilla. Bogeja tuli kaksi.

Turussa golfoppinsa saanut Granberg päätti tehdä comebackin kilpakentille täksi vuodeksi. Hän ehti työskennellä jonkin aikaa autojobbarina tuoden ulkomailta autoja Suomeen.

Hän kertoi, että uusi kipinä golfiin syttyi, kun hän autonhakumatkalla Ruotsissa piipahti katsomassa European Touriin kuuluvaa Scandinavian Mastersia.

Hän kiinnitti huomiota siihen, että jos taso ei ole tuota kovempi, niin miksei hän itsekin voisi pärjätä sillä tasolla. Viime vuonna Granberg osallistui Vierumäen kisaan Kalle Samoojan caddiena, mikä myös nosti golfkuumetta.

Aiemmin Granberg pelasi itse muun muassa neljä kautta Asian Tourilta ja vyöllä on yksi voitto kisasta.

David Silva valmentaa

Ennen uutta tulemistaan Granberg liittyi Season Golf Academyyn ja David Silvan valmennukseen. Miehet ovat työstäneet svingimuutosta, joka on alkanut tuottaa hedelmää.

Granberg voitti kesäkuussa Suomen PGA:n mestaruuden, mikä toi hänelle myös paikan Vierumäki Finnish Challengessä.

Tämän päivän pelistään Granberg kertoi, että lipunpaikat olivat vaikeita, mutta silti hän olisi voinut pelata helposti muutaman lyönnin paremmin.

”Ne näyttivät kaukaa helpoilta, mutta kun lähemmäksi pääsi, niin tilalle muuttui. Aika monta kertaa joutui väärälle puolelle reikää puttaamaan”, Granberg sanoi.

Ahokas karsiutui

Muut aamupäivän suomalaiset päätyvät suurella todennäköisyydellä laulukuoroon, myös Antti Ahokas, jonka yhteistulos +2 tuli varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen. Ahokas teki tänään eaglen, tuplan, neljä birdieä, viisi bogia ja seitsemän paria.

Kärkipaikalla on edelleen Darius van Driel tuloksella -9, mutta hollantilainen ei ole vielä startannut toiselle kierrokselle. Lyönnin häntä perässä on viisi pelaajaa.

Parhaana suomalaisena avauskierroksen jälkeen ollut Mikael Salminen (-5) starttaa kierrokselle klo 14.20. Oliver Lindell (-2) ja Roope Kakko (-1) ovat lähteneet hetki sitten liikkeelle.

Tulospalvelu

Vierumäki Finnish Challenge -kisaan on yleisöllä vapaa pääsy

Etsi luettavaa