Hyppää sisältöön

Collin Morikawa näytti Justin Thomasille kaapin paikan Ohiossa

Collin Morikawa on noussut  vakuuttavalla tavalla ykköspelaajaksi alle 25-vuotiaiden sarjassa

23-vuotias kalifornialainen rikkoo ennätyksiä PGA Tourilla. Sunnuntaina hänen edessään kylmeni kolmen lyönnin johdon loppureiíllä söhrinyt Justin Thomas.

Tulikuumat lähestymiset olivat Collin Morikawan ase hänen noustessaan viimeisenä päivänä Workday Charity kilpailun ykköseksi ohi Justin Thomasin ja Viktor Hovlandin. Morikawa voitti fieldin muita pelaajia lähestymisillään sunnuntaina lähes kuusi lyöntiä, ja kolautti jo neljännellä viheriöllä (par-3) avauksensa lippuun.

Ratkaisu syntyi lopulta kolmannella uusintareiällä, jolla kalifornialaiselle riitti par Thomasin kukistamiseen. Nuorukaisen ura PGA Tourilla on jo 24 kisan jälkeen lähes satumainen. Hän on päässyt yhtä kertaa lukuunottamatta jatkoon (edllinen kisansa),  voittanut kahdesti ja ollut kahdesti toinen. 

Pelaajaprofiililtaan Morikawa on tyystin toista maata, kuin edellisviikon sankari, Tourin bighitteriksi noussut Bryson DeChambeau.  Avausten mitoissa Morikawa on sadannen heikommalla puolella, svingi on rauhallinen ja tarkkuus lähestymisissä suurin valtti.

Justin Thomas johti kisaa 15:n eaglensa jälkeen sunnuntaina kolmella lyönnnillä. Kaksi bogia ja Morikawan birdie 17:lla tasoittivat puntit. Ensimmäisellä uusintareillä Thomas vavisutti Morikawan itseluottamusta upottamalla 15 metrisen birkkuputin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Morikawan kuitatttua pudottamalla oman kuusimetrisen puttinsa.

Thomasille kakkostilat ovat sunnuntain jälkeenkin harvinaisia. Voittoja hänellä on 13, toiseksi hän on joutunut taipumaan vain viidesti.

Norjan Viktor Hovland johti hetken aikaa sunnuntaina, mutta taipui kolmanneksi.

PGA Tourin seuraava kisa käynnistyy torstaina samalla kentällä Muirfied Villagella. Sähköä on varmasti ilmassa, sillä Tiger Woods palaa kisakentille lähes viiden kuukauden tauon jälkeen.

Tuloslista 

Etsi luettavaa