Collin Morikawa johtaa viidellä lyönnillä: Tuleeko Morikawasta dominoiva pelaaja?

Collin Morikawa on ollut tänä syksynä todella kovassa kunnossa.

Collin Morikawalla on tänään mahdollisuus nousta ensimmäistä kertaa urallaan maailmanlistan kärkeen.

Collin Morikawa johtaa Hero World Challenge -kisaa kolmen kierroksen jälkeen peräti viidellä lyönnillä ennen Brooks Koepkaa.

24-vuotias on kovassa kunnossa, sillä kolmesta edellisestä kisassa hän on napannut seuraavat sijoitukset: toinen, jaettu seitsemäs ja voitto.

Tänään myöhään illalla hänellä on mahdollisuus kohentaa tilastoa entisestään, kiitos loistavasti sujuneen kolmannen kierroksen Bahamalla. Hän pelasi lauantaina tuloksen kahdeksan alle nousten yhteistulokseen -18 (68-66-64). Hän on parantunut tulostaan joka päivä kahdella lyönnillä.

Koepkan (-13) takana lyönnin päässä on viisi pelaajaa, jotka jakavat kolmatta sijaa tuloksella -12: Patrick Reed, Viktor Hovland, Sam Burns, Tony Finau ja Daniel Berger.

Morikawa vs. Woods

Morikawa on jo tähti, mutta voisiko hän nousta jopa dominoivaksi pelaajaksi miesten golfissa?

Morikawa on selvästikin suurten kilpailujen mies, sillä kahden majorin lisäksi hän on onnistunut voittamaan yhden WGC-kilpailun sekä pari viikkoa sitten European Tourin päätöskilpailun DP World Tour Championshipin.

Ammattilaisena hän on pelannut vuodesta 2019 lähtien ja ehtinyt pelata yhteensä 60 kilpailua. Jos Morikawaa vertaa Tiger Woodsiin, kun tämä oli osallistunut yhtä moneen kisaaan ammattilaisena, hän ei ole kaukana perässä

Woodsilla oli 60 kisan jälkeen 36 sijoitusta kärkikymmenikköön, joista yhdeksän oli voittoja. Morikawalla voittoja on yhteensä kuusi ja 24 sijoitusta kärkikymmenikköön.

Major-voittoja Woodsilla oli kuitenkin vain yksi, kun Morikawalla on niitä jo kaksi.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Woods otti melkoisen spurtin täytettyään 24 vuotta. Esimerkiksi  kaudella 2000 kolme majoria ja yhteensä yhdeksän PGA Tourin kilpailua.

On vaikea nähdä, että nykygolfissa kukaan pystyisi tällaiseen dominointiin, sillä kilpailu on huomattavasti kovempaa kuin Tigerin kulta-aikoina.

Muutenkin Woodsin saavutuksiin Morikawalla on kosolti matkaa.  Esimerkiksi maailmanlistan ykkösenä Woods ehti viettää yli 13 vuoden ajan.

Tuleva maailmanlistan ykkönen?

Mikäli Morikawa voittaa myöhään tänään päättyvän Hero World Challengen, hän nousee maailmanlistan ykköseksi ensimmäistä kertaa urallaan.

Onkin tietenkin hieman epäreilua verrata Morikawaa kaikkien aikojen parhaaseen, mutta nuori tähti on omalla menestyksellään antanut siihen aihetta.