Hyppää sisältöön

Cobralta älyteknologiaa hyödyntäviä draivereita

Cobra Connect -anturi löytyy gripin päästä.

Cobra Golf tuo ensimmäisenä markkinoille älyteknologiaa hyödyntävät mailat. Uusien King F7, F7+ ja LTD Black -mailojen gripeissä on tunnistimet, jotka rekisteröivät lyönnit. Lisäksi draivereiden painojakauman säätövaraa on lisätty.

Cobran uutuusdraiverit avaavat pelin älyteknologian lisäämisessä mailoihin. Mailat ovat yhteydessä älypuhelinsovellukseen, joka kerää dataa kentältä. Maksuttoman sovelluksen avulla pelaaja pystyy näkemään lyöntiensä pituudet ja sijainnin kartalla kierroksen aikana ja myös jälkikäteen. Lisäksi sovellus pitää tuloskorttia ja sen kautta julkaistaan eksklusiivisia opetusvideoita. Pelaaja voi myös osallistua virtuaaliseen pisin draivi -kisaan ja käyttää sovellusta kenttäkarttana.

Sovelluksesta löytyy yli 40 000 kentän karttatiedot.

Sovelluksesta löytyy yli 40 000 kentän karttatiedot.

Cobra Golf

Sovellus ja älyteknologia ovat Arccos Golfin kehittämiä. Vastaavanlaisia sovelluksia on markkinoilla ainakin kaksi – suomalainen CaddieOn ja brittiläinen Game Golf. Sovellusten toiminta perustuu grippien päähän lisättäviin tunnistinnappeihin, mutta Cobra on lisännyt Arccosin toiminnallisuudet suoraan Lamkinin tekemiin grippeihin. Jatkossa näemme varmasti vastaavan teknologian kaikissa Cobran mailoissa.

Tarkka tieto lyöntien pituudesta ja automaattinen tilastointi auttavat ketä tahansa golfaria kehittymään. Pelaaja oppii omat todelliset lyöntipituutensa kentän paineessa ja eri olosuhteissa. Kun faktatiedon yhdistää valmentajan opetukseen, on käytössä tehokas kehittymisresepti.

Teknologian hyödyntämistä rajoittaa se, että käyttäjän on pidettävä älypuhelinta housujen etutaskussa, jotta lyönnit rekisteröityvät. Tämä on joillekin pelaajille mahdoton ajatus.

Kolmen painoruuvia säätämiseen

Cobran parin viime vuoden draiverimallit ovat olleet suosittuja ja menestyneet testeissä. King F7 ja F7+ jatkavat Fly/Fly+ ja King F6/F6+ -mallien sarjaa. F7+ on muotoilultaan perinteinen ja F7 super-anteeksiantava. F7+ on suunnattu ns. paremmille pelaajille – tästä kertoo myös nostokulman säätömahdollisuus 8°–11°, kun F7:n voi säätää välillä 9°–12°.

F7 vasemmalla ja F7plus oikealla. Muotoilun eron huomaa helposti.

F7 vasemmalla ja F7+ oikealla. Muotoilun eron huomaa helposti.

Cobra Golf

Mailojen materiaaleja on uusittu ja siten pystytty optimoimaan painojakaumaa entisestään. SmartPad-pohja ja MyFly8-hosel ovat tuttuja aiemmilta vuosilta, mutta mailojen painojakauman säätövarassa on sen sijaan tapahtunut uudistus.

King F7 ja F7+:n mukana tulee kolme säätöruuvia, painoiltaan 12, 2 ja 2 grammaa. Raskaimman ruuvin sijainti vaikuttaa pallon lentorataan ja mailan tuntumaan. Paikkoja ruuville on kolme: lähellä lyöntipintaa, takana keskellä ja lavan takaosassa, keskikohdasta varteen päin. Viimeksi mainitun luvataan aiheuttavan draw-kierrettä, mikä voi auttaa slaissiongelmien kanssa painivia.

Painoruuveja ja hopea-keltainen väritys. Nice.

Painoruuveja ja hopea-keltainen väritys. Nice.

Cobra Golf

Eteen–taakse-painotus on tuttu Cobran edellisistä malleista. Kun paino on lähellä lyöntipintaa (”low”), tuottaa maila vähemmän spinniä ja on vähemmän anteeksiantava. Vastaavasti takapainoisena (”high”) maila on anteeksiantavin ja spinniä tulee enemmän. Se, mikä asetus kullekin pelaajalle on sopivin, kannattaa selvittää ammattilaisen kanssa.

Cobra on kaventanut värivaihtoehtoja viime vuosina. F7:n saa musta-oranssina, sini-puna-valkoisena ja hopea-keltaisena. F7+:n väreinä ovat musta-oranssi ja sini-puna-valkoinen, molemmat mattapintaisina. Naisten F7-värit ovat hopea-vadelma ja musta-”Lexin sininen”, huippupelaaja Lexi Thompsonin mukaan.

Sininen F7 ja musta F7+.

Sininen F7 ja musta F7+.

Cobra Golf

Vuoden 2015 uutuus King LTD saa mustanpuhuvan seuraajan LTD Blackista. Ominaisuuksiltaan maila ei muutu, mutta siitä löytyy sama älyteknologia kuin tammikuussa myyntiin tulevilla King F7:lla ja F7+:lla.

Etsi luettavaa