Hyppää sisältöön

Chippi huonolta makuulta – kolme erilaista lyöntiä, kolmeen erilaiseen tilanteeseen

Laaja lyöntivalikoima erilaisia lähipelilyöntejä auttaa parantamaan tulosta.

Keväällä palloa joudutaan pelaamaan välillä huonolta makuulta. Tällä viikolla GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen näyttää kolme erilaista lyöntiä tiukasta paikasta.

Keväisillä kentillä ruohopeitteen laatu ei ole tasainen ja pallo päätyy usein viimeisillä voimillaan painanteeseen. Griinin ympäriltä voit käyttää taitojen ja mielikuvituksen mukaisesti useita erilaisia lyöntejä. Esittelemme kolme kuivalle kentälle soveltuvaa lyöntiä huonosta pallon makuusta. Valitse pelitilanteessa itsellesi luontevin, mahdollisimman matala lyönti kuitenkin tilanteen huomioiden.

Teksas-wedge putterilla

Putterilla voi pelata griinin ulkopuoleltakin. Jotta liike ei muodostu liian pitkäksi, voit auttaa lavan heilahdusta kevyellä ranteiden taittamisella. Lyhyemmän käsien liikkeen tarkoituksena on taata puhdas osuman palloon.

Pallon paikka keskelle tai vähän oikealle, puttiliike kevyesti ranteilla myötäillen.

Arvioi lyönnin voimakkuus kuten putissa.

Puttichippi kärjellä

Valitse maila sen mukaan, jolla chipin svingin pituus kyseisestä matkasta vastaa samaa kuin putterilla griiniltä putattaessa. Minulla se on rauta 6. Tällöin voi etäisyyden arvioinnissa käyttää samaa tuntumaa kuin putattaessa.

Putin alkuasento. Mailan liekulma pystyyn, kärki alas ja kanta ilmassa. Mailan pituus putteria vastaavaksi. Ylävartalon painopiste vähän pallon vasemmalle puolelle. Lyö hartioilla johdettu puttiliike. Pallo lentää vähän matkaa ilmassa ja rullii vähintään 75 prosenttia matkasta.

Hyödynnä bouncea wedgellä

Kun pallo makaa huonosti ja griinin pinta on korkeammalla, tarvitaan korkeampi kaari siitäkin huolimatta, että pallo makaa huonosti. Lyö nostavalla wedgellä lapa auki. Avaa maila siten, että lavan etureuna mahtuu pallon alle. Arvioi, miten paljon lapaa voi avata.

Ylävartalon painopiste pallon etupuolelle ja lyö rohkeasti maahan pallon alla. Oikeanlainen bouncen käyttö hypäyttää mailan ylös maasta.

Nyt on aika kartuttaa pelaamiseen liittyviä taitoja

Kevään opetusartikkeleissaan GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen keskittyy pelinomaisuuteen ja erilaisten tilanteiden selvittämiseen golfkentällä. Jutuissa perehdytään muun muassa erikoislyönteihin ja siihen, miten opit pelaamaan paremmin.

Opetusartikkelien lisäksi tällaisiin haasteisiin paneudutaan myös GoGolf-valmennuksen Skoorauskursseilla, joista löydät lisätietoa osoitteessa golfvalmennus.fi

Tuloksentekoa kehittäviä kursseja on ohjelmassa koko kesän ajan.

Etsi luettavaa