Charley Hull juhli toista voittoaan Teksasissa – Matilda Castren 44:s

Caddie Adam Woodwardilla ja Charley Hullilla oli lystiä voittoposeerauksissa Teksasin kisan päätyttyä. KUVA:GETTY IMAGES

Jo 17-vuotiaana Solheim Cupissa Euroopan voittaneessa joukkueessa pelannut Englannin Charley Hull saavutti kuuden vuoden tauon jälkeen uransa toisen voiton LPGA:lla. Matilda Castren ei saanut parasta osaamistaan esiin, sijoitukseksi tuli 19 lyöntiä heikommalla tuloksella 44.

Englannin Charley Hull (-18) sai hyvin ansaitsemansa ykköstilan LPGA:n Dallasin osakilpailussa. Hän voitti lyönnillä ennen Kiinan uusinta tähteä Xiyu Linia, jonka ensimmäinen voitto LPGA:lla on ollut kuluvalla kaudella useampaankin kertaan tuloillaan.

Lydia Ko oli tuloslistan kolmas, edellisen viikon sankari Atthaya Thitikul neljäs. Eurooppalaisista kärkikymmenikköön mahtui Hullin lisäksi Ranskan Celine Boutier, joka on LPGA:n pistelistalla kymmenentenä.

Hull, 26, on pelannut huipulla jo kymmenen kauden ajan ja ollut vuodesta 2013 asti maailmanlistalla 50:n joukossa. Megatähteä hänestä ei vielä ole kuoriutunut, mutta Teksasin-kisan ykköstila nostaa hänen arvostustaan merkittävästi.

LET:lla Hull on ollut kolmasti paras, Solheim Cupissakin vakiojäsen 17-vuotiaasta. 2013 hän oli kaikkien aikojen nuorin Euroopan ja USA:n väliseen otteluun osallistunut pelaaja. Katkeamaton sarja tulee suurella todennäköisyydellä jatkumaan myös syksyllä 2023.

Matilda Castren puolustaa voittoaan

Matilda Castren oli edellisvuonna samalla Old American Golf Clubilla toinen jääden pitkäaikaiselle maailmannistan ykköselle Jin Young Kolle vain lyönnin.

Matilda Castren on viikonlopun kisan jälkeen LPGA:n pistelistalla 66. Tour Championshipiin otetaan mukaan 60 ensimmäistä. K
UVA: PETRI TIMONEN

Viikonlopun kisassa Castren (71-71-70-73,+1) ei saanut parastaan esiin. Birdejä syntyi hyvä määrä (15). Bogeja Castren joutui kirjauttamaan korttiinsa kierrosta kohden peräti neljä.

Alkavalla viikolla Castren puolustaa edellisvuoden voittoaan LPGA MEDIHEAL Championshipissa. Kenttä on kuitenkin Kaliforniassa vaihtunut, kisa käydään The Saticoy Clubilla.

Castren on ilmoittautunut myös Etelä-Koreassa pelattavaan LPGA:n kisaan. Tämän jälkeen ohjelmassa olevan Japanin kisan osanottajaluetteloa ei ole vielä julkaistu.

Tour Championshipia edeltävän Floridan kisan osallistujalistalla Castrenin nimeä ei ainakaan toistaiseksi ole, joten kauden päätöskisaan paikan hankkimiseen (top 60 pistelistalla) hänellä on 2-3 kilpailua jäljellä