Hyppää sisältöön

Challenge Tourin voittanut Tapio Pulkkanen kilpailee tällä viikolla European Tourilla

Tapio Pulkkasen kotiseura on Kymen Golf

Tapio Pulkkanen saavutti ensimmäisenä suomalaisena Challenge Tourin kokonaisvoiton. Marraskuun lopussa “Hattu-Tapio” aloitti uuden kauden European Tourilla Hongkongissa. Tapasimme Pulkkasen tuoreeltaan voiton jälkeen.

Onneksi olkoon voitosta! Miten juhlit Challenge Tourin rankingin ykkössijaa?

Heti kierroksen jälkeen oli paljon hässäkkää, enkä ehtinyt hirveästi juhlistaa voittoa. Järjestäjät kävivät tarkasti läpi velvollisuuksia palkintojenjaossa. Pidin pienen puheen ja esittelin European Tourin kaverien pyynnöstä lyhyesti 15 parasta pelaajaa.

Seremonia kesti puolitoista tuntia, kuvia otettiin aika paljon ja Challenge Tourin videoryhmä teki minusta videohaastattelun.

Kuinka paljon kivempaa oli osallistua turnauksiin sen jälkeen, kun olit Kazakstanin-voiton jälkeen varmistanut paikan European Tourilla?

Oli paljon rennompi fiilis. Itse asiassa Kazakstanin-kisan jälkeisellä viikolla Espanjassa oli vähän liiankin rento tunnelma. Kaikki tuntui virheettömältä, ja pelasin harjoituskierroksella yhdeksän reikää viisi alle parin. Latautuminen kisaan ei kuitenkaan ollut niin hyvä.

Kun menin Kiinaan viikon tauon jälkeen, niin lyöntini oli pari päivää ihan sekaisin. Harkkarundilla löin ihan minne sattuu, mutta se oli lopulta ihan hyvä juttu. Tein hyvän tuloksen ja sijoituin toiseksi, vaikka löin huonosti kisan alussa.

Pidät vain kahden viikon kisatauon ennen osallistumista Hongkongin-kisaan. Eikö kunnon loma olisi ollut paikallaan?

Pelaan ensimmäiset kisat samoilla vauhdeilla. Sen jälkeen on kuukauden tauko ja ehdin lomailla vähän enemmän. Pelaan Hongkongissa ja Etelä-Afrikassa. Niiden välissä olevan Mauritiuksen-kisan jätän väliin.

Yritän jossain vaiheessa pitää jonkinnäköisen treenijakson. En ole ehtinyt vielä analysoida kisakalenteria tarkasti, mutta maalis-huhtikuussa siihen saattaisi löytyä aikaa.

Lierihattu on Tapio Pulkkasen tavaramerkki. Hän omistaa kymmeniä hattuja, joita vaihtelee tarpeen mukaan.

Lierihattu on Tapio Pulkkasen tavaramerkki. Hän omistaa kymmeniä hattuja, joita vaihtelee tarpeen mukaan.

Aleksi Tuomola

Mikä on tavoitteesi tulevalle kaudelle?

Kirkkaana tavoitteena on olla sadan joukossa rankingissa.

Entä ensimmäisissä kilpailuissa?

Pitkä kausi on tulossa, mutta olisihan se ihan makeaa, jos kausi lähtisi hyvin liikkeelle. En kuitenkaan koe, että se olisi mikään maailmanloppu, jos ensimmäiset kisat eivät menisi superisti.

Jännittääkö uran ensimmäinen European Tourin kisa kiertueen jäsenenä?

Ei. Eiköhän sielläkin valkoisia palloja lyödä eteenpäin.

Millainen kenttä Hongkongissa on odotettavissa?

Tiiltä lyötäessä pitää olla tarkka, ja ruoholaatu poikkeaa siitä, mihin olen tottunut. Eiköhän se selviä siellä paikan päällä sitten tarkemmin.

Challenge Tourilla ei tarvinnut käyttää mailapoikaa, mutta European Tourilla on caddie-pakko. Kuka kantaa laukkuasi kisoissa?

Kolmeen ensimmäiseen kisaan Riku Mattila lähtee mukaan caddieksi. Lähtökohtana on, että sen jälkeen otan ammatticaddien.

En ole ikinä pelannut ammatticaddien kanssa. Challenge Tourin caddieiltä tuli jonkin verran kyselyjä, mutta en ole halunnut ottaa sellaista, koska oma juttuni on toiminut niin hyvin ilmankin.

Miten kulutat aikaa kisamatkoillasi?

Yritän käydä katsomassa paikallisia nähtävyyksiä välillä. Ruokakulttuuri on minulle iso asia, ja käytän siihen jonkin verran aikaa. Netistä etsin yleensä hyviä, paikallisia ravintoloita, joissa tarjoillaan nimenomaan paikallista ruokaa.

Jos et olisi golfammattilainen, mitä tekisit työksesi?

En oikein osaa sanoa, varmaan olisi fyysikko. Hain ja pääsin lukion jälkeen Helsingin yliopistoon lukemaan fysiikkaa ja Lappeenrantaan kemiaa, mutta en kuitenkaan mennyt niihin, vaan keskityin golfiin. Voisin myös olla luokanopettaja.


Tapio Pulkkanen ja Challenge Tourin ranking-voitosta ansaittu palkintolautanen.

Tapio Pulkkanen ja Challenge Tourin ranking-voitosta ansaittu palkintolautanen.

Getty Images

Kauden 2017 kohokohdat

Tapio Pulkkanen sijoittui kauden avauskisassaan huhtikuussa Turkissa toiseksi. Sitä seurasi kuudes sija toukokuun puolivälissä isossa Portugalin-kisassa. Sijoittui saman kuun lopulla Tsekissä jälleen toiseksi.

Harmaan alkukesän jälkeen uusi nousu alkoi elokuussa, jolloin sijoittui Sveitsissä 11:nneksi.

Syyskuussa Pulkkanen otti uransa ensimmäisen Challenge Tour -voiton Kazakstanissa. Se toi yli 70 000 euron tienestit ja nosti huomattavasti Pulkkasen osakkeita kiertueen kokonaiskilpailussa.

Otti vahvan kiinnityksen Challenge Tourin rankingin voittoon lokakuun puolivälissä Kiinassa, kun saavutti kauden kolmannen kakkossijan.

Varmisti marraskuussa Challenge Tourin ranking-voiton kiertueen viimeisessä kisassa Omanissa. Ranking-voitto nosti kauden kokonaistienestit 210 000 euroon. Pulkkanen pelasi yhteensä 20 kisaa selvittäen cutin peräti 16 kertaa.


Kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan marraskuussa ilmestyneessä GoGolf-lehdessä. Lehti kuuluu GoGolfin jäsenetuihin ja sitä myydään Lehtipisteissä.

Hongkong Openin ja muut European Tourin kilpailut näyttää suorana Viasat ja Viaplay

 

Etsi luettavaa