Hyppää sisältöön

Challenge Tourin rankingin kärki ei voisi paljon paremmalta näyttää

Suomalaispelaajilla on hyvin pullat uunissa Challenge Tourilla.

Kim Koivu ja Kalle Samooja ovat vallanneet Challenge Tourin rankingissa sijat kolme ja neljä. Kauden päätteeksi 15 parasta pelaajaa nousee European Tourille.

Challenge Tour on alkanut suomalaisittain poikkeuksellisen lupaavasti. Kun kaksi kilpailua on pelattu, härmäläiset ovat sijoittuneet kaksi kertaa kolmen parhaan joukkoon.

Ensin Kalle Samooja säväytti Keniassa pelatussa peräti 500 000 euron kilpailussa sijoittumalla kolmanneksi. Tänään Kim Koivu otti upean voiton uransa neljännessä Challenge Tour -kisassa.

Miesten hienot otteet näkyvät luonnollisesti myös kiertueen rankingissa. Koivulla on koossa 53 160 euroa, mikä riittää kolmanteen sijaan. Eroa kakkosena olevaan Ruotsin Jens Fahrbringiin on vajaat 2000 euroa. Samooja puolestaan on ranking-nelonen reilun 34 000 euron tienesteillään.

Challenge Tourilta 15 parasta nousee kauden päätteeksi maanosan pääkiertueelle. Viime vuonna kiertueen rahalistan 15. tienasi 93 000 euroa. Koivulla on kahden kisan jälkeen yli puolet summasta takataskussaan.

Koivu tulee ottamaan huomenna julkaistavalla golfin maailmanlistalla aimo harppauksen ylöspäin. Hän siirtyi ammattilaiseksi viime kauden päätteeksi ansaittuaan European Tourin karsintafinaalista paikan Challenge Tourille ja oli ennen Kiinan-kilpailua rahalistalla 1 400 heikommalla puolella.

Tässä Koivun tuoreet tunnelmat Kiinasta voiton jälkeen:

Tällä kaudelle kiertueella pelaa hyvällä kortilla kolme suomalaista, Samoojan ja Koivun lisäksi Oliver Lindell. Porvoolainen on aloittanut kauden vaisusti, sillä kahden kisan jälkeen koossa on noin tuhat euroa.

Rankingin kärjessä painelee Lorenzo Gagli, joka voitti avauskilpailun ja 80 000 euroa. Hän ei osallistunut Kiinan-kilpailuun lainkaan.

Challenge Tourin ranking

Etsi luettavaa