Hyppää sisältöön

Castrenin kierroksella riitti tapahtumia – superlopetus pelasti Madden jatkopaikan Evian Championshipissä

Matilda Castren on pelannut ennen tämän viikon kilpailua kahdeksassa majorissa ja pudonnut cutista vain kerran. KUVA: TRISTAN JONES / LET

Matilda Castren näytti kahdella viimeisellä reiällä taistelijan luonteensa.

Tylsä ei ole oikea sana kuvaamaan Suomi-golfin ykköstähden Matilda Castrenin toista kierrosta tämänvuotisessa Evian Championshipissä, kauden neljännessä major-turnauksessa.

Jo ensimmäinen reikä antoi osviittaa siitä, mitä tuleman pitää, sillä Castren aloitti kierroksensa tuplabogilla.

Kylmän suihkun jälkeen Castrenin peli tasaantui jonkin verran. Hän teki etuysin loppuun kaksi birdieä ja yhden bogin päästen kelpo asemista takaysille.

Sisäänmenon alun kolmen perättäisen parin jälkeen Castren teki kaksi bogia putkeen, ja kun 16. reiälle tuli jo päivän toinen tupla, näytti Castrenin tilanne tukalalta.

”Missasin avauksen oikealle bunkkeriin. Se oli ”eguna” siellä. Se oli ihan mahdoton paikka, palloa ei pystynyt mitenkään pysäyttämään. Yritin tiputtaa pallon alas raffiin, että se pomppisi siitä griinille. Se tuli alas forelle ja valui lopulta veteen asti”, Castren kertoi tiedotteessaan.

”Rinne oli niin jyrkkä, en pystynyt droppaamaan siihen, vaan jouduin menemään vesiesteen toiselle puolelle. Sieltä oli 40 metriä matkaa lipulle. Tein siihen lopulta hyvän tuplan. Sain raikuvat aplodit siinä”, hän jatkoi.

68 lyönnillä eli kolme alle parin avauskierroksen pelannut Castren oli tuplan jälkeen yhteistuloksessa kaksi yli ja kierrostaan peräti viisi yli. Cutista putoamisen uhka leijui vahvasti ilmassa, mutta kahdella viimeisellä reiällä Castren näytti taistelijan luonteensa.

Hän onnistui tekemään toiseksi 17. reiälle birdien, joka antoi vähän toivoa päästä viikonlopulle.

Viimeisen reiän eagle sitten sinetöi jatkoonpääsyn. Sen myötä Castren nousi yhteistulokseen -1 (68-73). Eagle syntyi rautanelosella viheriölle päätyneen lähetymisen jälkeen, kun putti upposi sisään.

”Jos ihme käy, cut nousee -1:een. Mutta tämmöinen lopetus tällä kertaa. Tuntuu, että niin usein käy toisin päin. Nyt oli tällainen iloinen lopetus. Aloin jo miettiä, että mitä sitä tekisi huomenna välipäivänä, mutta eipä tarvitse sitä enää miettiä, vaan pääsee vielä peleille”, Castren sanoi iloisena, kun kierros oli vielä monien pelaajien osalta kesken.

Castrenin ennustus piti paikkansa. Jatkopaikka heltisi, sillä cut-rajaksi muodostui lopulta par. Castrenin sijoitus toisen kierroksen jälkeen oli jaettu 54:s.

”Draivit olivat ihan vähän vinossa koko ajan. Jouduin ottamaan kaksi välilyöntiäkin niiden takia. Se on varmaan vain ajoitusjuttu. Ja aamulla oli vähän viileämpi kuin eilen iltapäivällä, eikä pallo lentänyt ihan niin pitkälle. Siihen kesti hetken sopeutua”, Castren kertoi tiedotteessaan.

Evian Championship on Castrenin uran yhdeksäs major. Cutista hän on pudonnut ainoastaan kerran, joten hyvä sarja arvoturnauksissa näyttäisi nyt jatkuvan.

MATILDA CASTRENIN TULOSKORTTI

Reikä123456789Out101112131415161718InYht.
Par434434535354444353453671
Ensimmäinen kierros444533534353344253543368
Toinen kierros634425435364445455333773

Nuutisen peli sekaisin

Valitettavasti Castren oli ainoa suomalainen, joka selvitti kahden kierroksen jälkeisen seulan. Tiia Koivisto oli lähellä, sillä hän jäi viikonlopun peleistä lyönnillä tuloksellaan +1 (70-73)

Sanna Nuutinen jäi kisassa viimeiseksi yhteistuloksellaan +15 (79-78). Nuutinen jäi toiseksi viimeiseksi sijoittuneille peräti viisi lyöntiä.

Kilpailua johtaa kahden kierroksen jälkeen Brooke Hendersson tuloksella -14. Toisena on Yhdysvaltain Nelly Korda, joka on tuloksellaan -11 (64-67) kolme lyöntiä kanadalaista perässä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa