Hyppää sisältöön

Castren pelaa maailman parhaan kanssa, mutta matkalla major-paikalle sattui takaisku: ”Viikko ei lähtenyt käyntiin ihan niin kuin olisi toivonut.”

Matilda Castren lähtee Women's PGA Championshipiin kahden viikon kisatauon jälkeen. KUVAT: GETTY IMAGES

Maailmanlistan ykköspelaaja kirittää Matilda Castrenia kauden kolmannessa major-turnauksessa.

Suomessa pikaisesti piipahtanut Matilda Castren pääsee pelaamaan todellisessa huippuryhmässä, kun naisten kauden kolmas major-turnaus PGA Championship käynnistyy torstaina. Castrenin on nimittäin laitettu pelaamaan samaan ryhmään maailmanlistaa dominoivan Jin Young Ko’n sekä major-voittaja Angela Staffordin kanssa.

Castren, Ko ja Stafford lähtevät kentälle torstaina kello 15.06 Suomen aikaa. Perjantaina heidän lähtöaikansa on vastaavasti 20.34.

Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että suomalaiselle on luvassa kahtena ensimmäisenä päivänä ruutuaikaa.

PGA Championship on naisten toiseksi vanhin major-turnaus, jota on pelattu vuodesta 1955 lähtien. Tänä vuonna kilpailu pelataan Marylandin osavaltiossa sijaitsevalla Congressional Country Clubin Blue-kentällä.

Kilpailun palkintopotti on noussut viime vuoden 4,5 miljoonasta peräti 9 miljoonaan dollariin. Voittajalle ojennettavan shekin arvo on 1,35 miljoonaa dollaria.

Castrenin visiitti Suomeen oli onnistunut. Hän sai vedettyä hyviä harjoituksia yhdessä valmentajansa Petteri Nykyn kanssa. Veljen häät viime viikon lauantaina kruunasivat Suomi-visiitin.

Mailat jäivät Lontooseen

Siirtyminen Suomesta Yhdysvaltoihin ei sen sijaan sujunut aivan Castrenin suunnitelmien mukaan, ja hänen valmistautumisensa kilpailuun on ollut hieman haastavaa.

”Matkalla oli vähän myöhästymisiä, ja oltiin todella myöhään sunnuntai-iltana perillä. Minun mailat jäivät Lontooseen, mutta toivotaan, että ne sieltä tulevat”, Castren harmitteli tiedotteessa.

Castrenin välinesponsori Titleist toimitti hänelle toiset rautamailat maanantain harjoituskierrokselle. Draiverin ja muiden puumailojen kanssa oli vähän hankalampaa.

”Ei ole tämä viikko lähtenyt käyntiin ihan niin kuin olisi toivonut.”

Castrenin ensitunnelmat kentästä olivat vahvasti positiivisen puolella. Kenttä näyttää hänen silmäänsä hienolta, ja kentän kuntokin saa Castrenilta kehut.

”On kyllä haastava kenttä. Griineissä on tosi paljon muotoja ja pitää tarkasti miettiä, mihin lähestyy. Tiiltä ei ole mikään superkapea, mutta bunkkerit tulevat aika hyvin peliin. Mutta tosi kiva kenttä ja hieno paikka”, Castren luonnehtii Congressional Country Clubin Blue-kenttää.

Castrenin ohella myös Sanna Nuutinen on mukana kilpailussa. PGA Championshipin voittoa puolustaa Nelly Korda.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa