Hyppää sisältöön

Castren nousi top 10:iin Floridan finaalissa – Ko karkaamassa muilta 

Kierroksen loppuun tulleet birdiet nostivat Matilda Castrenin kärkikymmenikköön Tour Championshipissa. Lydia Ko taituroi itselleen viiden lyönnin etumatkan kilpailun puolivälissä.

Matilda Castren teki kolme birdieä viiteen viimeiseen reikään ja nousi upeasi jaetulle kymmenennelle sijalle LPGA-kiertueen finaalikilpailussa, joka pelataan Naplesissa, Floridassa. Sähäkän loppukirin ansiosta Castren nousi yhteistulokseen -5 (70-69), kun kilpailua on kaksi kierrosta takana ja kaksi jäljellä.

Kärjessä Lydia Ko on karkaamassa muilta tuloksella -13, mutta toiseen sijaan Castrenilla on kolme ja kolmanteen sijaan vain kaksi lyöntiä eroa. Toisena on Etelä-Korean Hyo-Joo Kim. Kolmatta sijaa jakavat Japanin Nasa Hataoka, Yhdysvaltain Nelly Korda ja Ruotsin Anna Nordqvist.

Matilda Castren jatkoi vahvoja esityksiään LPGA:n finaalissa. KUVA: GETTY IMAGES

Perjantain toisella kierroksella Castren pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden yli parin. Kierroksen ainoaksi jäänyt bogi tuli kummallisten sattumusten jälkeen kuudennelle reiälle, joka on par 5. Se jäyti mieltä.

”Tuli tehtyä helppo bogi parvitoselle, kun hybridillä lyöty kakkoslyönti otti ihmeelliset loikat ja pomppi griinin yli veteen. Oli aika nihkeä fiilis siinä kohtaa”, Castren kertoi tiedotteessa.

Päivän ensimmäisen birdien suomalainen teki kymppireiälle, minkä lisäksi hän onnistui birdieputeissaan rei’illä 14, 16 ja 17. Niiden myötä fiiliskin muuttui iloiseksi.

”Takaysillä oli parempaa keskittymistä. Laitoin viimeisellä reiällä vielä seitsemänmetrisen birkun sisään. Nyt voi lähteä hyvillä mielin viikonloppuun.”

Kolmannelle kierrokselle Castren lähtee lauantaina kello 18.50 Suomen aikaa. Pelikaverikseen hän saa Yhdysvaltojen Lizette Salasin.

Moni varmasti muistaa Salasin siitä, että hän pelasi Castrenia vastaan viime vuonna Solheim Cupin reikäpelissä. Suomalainen kaatoi Salasin ja varmasti samalla haasteottelun voiton Euroopalle.

CGE Group Tour Championshipissä on jaossa seitsemän miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on peräti kaksi miljoonaa.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa