Hyppää sisältöön

Castren nousi top 10:iin Floridan finaalissa – Ko karkaamassa muilta 

Kierroksen loppuun tulleet birdiet nostivat Matilda Castrenin kärkikymmenikköön Tour Championshipissa. Lydia Ko taituroi itselleen viiden lyönnin etumatkan kilpailun puolivälissä.

Matilda Castren teki kolme birdieä viiteen viimeiseen reikään ja nousi upeasi jaetulle kymmenennelle sijalle LPGA-kiertueen finaalikilpailussa, joka pelataan Naplesissa, Floridassa. Sähäkän loppukirin ansiosta Castren nousi yhteistulokseen -5 (70-69), kun kilpailua on kaksi kierrosta takana ja kaksi jäljellä.

Kärjessä Lydia Ko on karkaamassa muilta tuloksella -13, mutta toiseen sijaan Castrenilla on kolme ja kolmanteen sijaan vain kaksi lyöntiä eroa. Toisena on Etelä-Korean Hyo-Joo Kim. Kolmatta sijaa jakavat Japanin Nasa Hataoka, Yhdysvaltain Nelly Korda ja Ruotsin Anna Nordqvist.

Matilda Castren jatkoi vahvoja esityksiään LPGA:n finaalissa. KUVA: GETTY IMAGES

Perjantain toisella kierroksella Castren pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden yli parin. Kierroksen ainoaksi jäänyt bogi tuli kummallisten sattumusten jälkeen kuudennelle reiälle, joka on par 5. Se jäyti mieltä.

”Tuli tehtyä helppo bogi parvitoselle, kun hybridillä lyöty kakkoslyönti otti ihmeelliset loikat ja pomppi griinin yli veteen. Oli aika nihkeä fiilis siinä kohtaa”, Castren kertoi tiedotteessa.

Päivän ensimmäisen birdien suomalainen teki kymppireiälle, minkä lisäksi hän onnistui birdieputeissaan rei’illä 14, 16 ja 17. Niiden myötä fiiliskin muuttui iloiseksi.

”Takaysillä oli parempaa keskittymistä. Laitoin viimeisellä reiällä vielä seitsemänmetrisen birkun sisään. Nyt voi lähteä hyvillä mielin viikonloppuun.”

Kolmannelle kierrokselle Castren lähtee lauantaina kello 18.50 Suomen aikaa. Pelikaverikseen hän saa Yhdysvaltojen Lizette Salasin.

Moni varmasti muistaa Salasin siitä, että hän pelasi Castrenia vastaan viime vuonna Solheim Cupin reikäpelissä. Suomalainen kaatoi Salasin ja varmasti samalla haasteottelun voiton Euroopalle.

CGE Group Tour Championshipissä on jaossa seitsemän miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on peräti kaksi miljoonaa.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

PGA TOUR

WM Phoenix Open

DP WORLD TOUR

Singapore Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Lalla Meryem Cup
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Dimension Data Pro-Am
Oliver Lindell

CHAMPIONS TOUR

Trophy Hassan II


AMATÖÖRI GOLF

Portuguese International Amateur Championship
Jesse Saareks ja Veikka Viskari

korn ferry tour

Astara Golf Championship

Etsi luettavaa