Hyppää sisältöön

Castren kritisoi lipunpaikkoja: ”Oliko ne laitettu vahingossa keskelle rinnettä?”

Matilda Castren pelasi eilen kierroksen pariin. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren ihmetteli outoja lipunpaikkoja par-tulokseen päätyneen kierroksensa päätteeksi. Hän jakaa avauskierroksen jälkeen 26:ta sijaa. Sanna Nuutisen peli ei kulkenut vieläkään.

Avauspäivänä par-tulosta (71) sivunnut Matilda Castren on Volunteers of America -turnauksessa hyvissä asemissa. Sijalta 26 löytyvä Castren kirjasi päivän aikana tuloksiinsa kolmen birdien kaveriksi kolme bogia.

Dallasin pohjoispuolella pelattavan kilpailun tulostaso oli melko maltillinen, ja syykin oli selvä.

”Tänään oli aika tuulinen päivä, varsinkin etuysillä. Lipunpaikat olivat tosi haastavat. Välillä tuntui, että joku oli vahingossa laittanut ne keskelle rinnettä tai muuten ihan outoihin paikkoihin”, Castren huokaili päivän päätteeksi.

Tiukka keli ja hankalat lipunpaikat näkyivät myös Castrenin tilastoissa, sillä hänelle merkattiin vain 11 griiniosumaa päivän aikana.

”Oli aika vaikea saada birdiepaikkoja. Sitten vähän helpottui, kun tuuli laantui takaysillä. Oli monta ihan hyvää lyöntiä, mutta sitten oli vastaavasti monta aika huonoa lyöntiä. En ole siinä mielessä oikein tyytyväinen päivän peliin. Tuntuu kuitenkin, että parempaan suuntaan ollaan menossa.”

Castren oli hieman pohtinut, miten häntä vaivaava flunssa haittaa pelaamista. Lopulta hän kuitenkin jaksoi pelata ihan hyvin, vaikka olo ei ihan sataprosenttinen ollutkaan.

Perjantaina aamulähdöissä pelaavalla Castrenilla oli selkeät mietteet kakkoskierrokselle.

”Voi olla, että on vähän vähemmän tuulta siinä aamusta. Toivottavasti lipunpaikat ovat järkevämmät kuin tänään. Tänään oli monta reikää, missä ei pystynyt lyömään lähellekään lippua”, sanoo Castren, joka lähtee kierrokselle neljän aikaan iltapäivällä Suomen aikaa.

Kilpailun kärkipaikkaa pitää hallussaan Kiinan Xiyu Lin tuloksella -6. Castrenin pelikaverina jatkava Atthaya Thitikul jatkoi huippuotteitaan pelattuaan -5. Sanna Nuutisen sijoitus on avauspäivän jälkeen 116:s (+6).

Korona-aikaan Suomea tukikohtanaan pitänyt thaimaalainen voitti viime viikolla LPGA-kiertueella jo toistamiseen. 19-vuotias on noussut maailmanlistalla jo kolmanneksi.

Tulospalvelu

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa