Hyppää sisältöön

Castren käynnistää neljän viikon kisaputken Portlandista

Matilda Castren on LPGA:n rankingissa 61:ntenä. KUVA: GETTY IMAGES

Luoteis-Amerikan jylhät metsämaisemat ovat tehneet vaikutuksen Matilda Castreniin.

Parin viikon tauolta takaisin tositoimiin palaava Matilda Castren käynnistää neljän viikon kisaputkensa Portlandista, Oregonista. AmazingCre Portland Classic pelataan Columbia Edgewater Country Clubilla, josta Castrenilla on hyviä muistoja.

”Tämä on tuttu kenttä parin vuoden takaa. Tämä on aika kapea, mutta ei mikään hirveän pitkä. Täällä on isoja kuusia ja muutenkin tiheää metsää, mikä on tyypillistä luoteisosien rannikkoseudulla. Tosi kiva ja hyvä kenttä kuitenkin”, kotimaisemissaan San Diegossa akkujaan ladannut Castren sanoo.

Portlandin kaupunki on aina ollut Castrenille mieluisa paikka, ja hän toivookin, että ehtisi kilpailun lomassa myös hieman tutustua kaupunkiin. Kaksi vuotta sitten kaupungille ei ollut asiaa.

”Täällä oli silloin kovat metsäpalot ja jotain mellakoitakin oli kaupungilla. Silloin meitä kehotettiin olemaan menemättä kylille.”

Castren on parin viikon pelitaukonsa aikana tippunut hieman LPGA Tourin rankingissa. Hänen sijoituksensa ennen tämän viikon kilpailua on 61:s. Hän on tällä hetkellä ensimmäinen pelaaja, joka ei saisi kutsua kauden päättävään Tour Championshipiin. Mutta kautta on vielä paljon jäljellä, joten Castren ehtii hyvin nousta vielä kauden huipennukseen mukaan.

Viime vuonna Castren sijoittui kiertueen kokonaispisteissä 27:nneksi.

Torstaina käynnistyvässä kilpailussa Castren on ensimmäisenä kilpailupäivänä aamuvuorossa. Hän aloittaa kilpailunsa 10. tiiltä seuranaan Peiyun Chien ja Yu Liu. Portland sijaitsee 10 tunnin aikaeron takana, joten Castrenin tiiaika on kello 18.21 Suomen aikaa.

Kilpailun toinen suomalaispelaaja, Sanna Nuutinen, aloittaa pelinsä kello 22.26. Nuutisen sijoitus rankingissa on 112:s ennen tämän viikon kilpailua.

Portland Classic on palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan dollarin kilpailu, josta voittajan osuus tulee olemaan 210 000 dollaria.

Kilpailua voi seurata torstaista sunnuntaihin Viaplayn ja V Sportin kautta joka ilta kello 22.00 alkaen.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa