Hyppää sisältöön

Castren haluaa päästä mukaan US Openiin – pelaa Atlantic Cityssä takavuosien tähtipelaajan kanssa

Matilda Castren on valahtanut golfin maailmanlistalla selvästi sadan parhaan heikommalle puolelle. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren jatkaa taistelua US Women’s Open -paikasta Atlantic Cityssä.

Heinäkuun toisella viikolla pelattava US Women’s Open on naisten tämän kauden rahakkain kilpailu LPGA Tourilla. Matilda Castrenilta puuttuu vielä osallistumisoikeus tuohon turnaukseen, ja sitä hän jahtaa seuraavien viikkojen aikana. Tällä viikolla hän pelaa Shoprite LPGA Classic -kilpailussa Atlantic Cityssä, New Jerseyssä.

Castrenin sijoitus maailmanlistalla on tällä hetkellä 123:s. Jotta paikka heinäkuun major-kilpailuun aukenisi, pitäisi suomalaispelurin nousta maailmanlistalla 75 parhaan joukkoon tai voittaa joku seuraavista kolmesta kilpailusta, joihin hän vielä osallistuu ennen heinäkuuta.

”Pelaan nyt täällä, ensi viikolla Michiganissa ja sitten vielä KPMG-majorissa. Ne ovat viimeiset mahdollisuudet karsia US Openiin”, viisi kilpailua putkeen pelaava Castren kertoo.

Tämän viikon kilpailu on normaalista poiketen vain kolmen kierroksen mittainen. Muutenkin kyseessä on vähän pienempi kilpailu kiertueen kalenterissa.

”Tämä on sellainen kisa, minkä aika monet pelaajat jättävät välistä. Täällä näkee paljon vanhoja tuttuja Epson Tourilta ja sellaisia pelaajia, kenellä on vajaa kortti LPGA Tourilla. Se on välillä ihan kiva, että näkee vähän eri naamoja”, Castren sanoo.

Castrenin pelit ovat sujuneet viimeviikkoina alavireisesti, eikä paikkaa viikonlopun kierroksille ole auennut. Mutta työnteko jatkuu, eikä Castren ole vielä huolissaan pelistään.

”Ollut vähän raskasta tuolla kentällä viime aikoina. Ei ole peli kulkenut, vaikka tuntuu, että kaikki olisi kunnossa ja voisi tehdä hyviä tuloksia. Se ei vain aina mene sillä tavalla, miten haluaa. Ei muuta kuin eteenpäin”, hän pohtii.

”Treenit ovat menneet hyvin, ja sen kannalta on hyvä fiilis. On ihan hyvät lähtökohdat lähteä kisaamaan.”

Kanadassa riehuvat metsäpalot vaikuttavat ihmisten elämään Yhdysvaltojenkin puolella. Myös LPGA-pelaajat ovat saaneet tästä osansa.

”Ilmanlaatu on ollut täällä tosi huono. Täällä on pystytty muuten pelaamaan normaalisti, mutta keskiviikkoiltana ilmanlaatu oli niin huono, että Pro-Am keskeytettiin. Mutta ilmeisesti ilmanlaadun pitäisi parantua viikonloppua kohti. En usko, että tulee mitään peruutuksia. Toivotaan parasta.”

Perjantaina käynnistyvässä kilpailussa Castrenin pelikavereina on todellisia huippunimiä. Paula Creamer oli 2000-luvun alkupuolella parhaimmillaan maailmanlistan kakkosena, ja häneltä löytyy myös major-voitto takataskustaan. Ryhmän kolmas pelaaja on Japanin Ayaka Furue, joka on LPGA Tourin rahalistalla tällä hetkellä kolmantena.

Kisassa on mukana myös Kiira Riihijärvi, jonka kausi LPGA:lle on käynnistynyt odotusten vastaisesti heikosti. Riihijärvi ei ole onnistunut läpäisemään kertaakaan cutia, ja viime viikon kisassa hän sijoittui koko joukon viimeiseksi.

Castrenin ryhmän lähtöaika avauskierrokselle on kello 20.52 Suomen aikaa. Riihijärvi starttaa kierrokselleen reilun tunnin aiemmin klo 19.41.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa