Hyppää sisältöön

Castren eteni jatkoon – Nuutinen teki peräti neljä tuplabogia ja putosi hännille

Matilda Castren pelasi toisen kierroksen kierroksen pariin. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren ei saanut putteja uppoamaan perjantainakaan. Sanna Nuutisella painajaismainen alku kierrokselle.

Matilda Castrenin kahden kierroksen yhteistulos -4 (67–71) riitti komeasti jatkoon Ottawassa pelattavassa CP Women’s Openissa. Kahden kierroksen jälkeen Castrenin sijoitus on jaettu 44:s, joskin kaikki pelaajat eivät ehtineet pelata kierrostaan loppuun pimeyden takia.

Kilpailun kärkeen nousi Castrenin kanssa samassa ryhmässä pelannut korealainen Narin An (-13). Kakkostilaa jakavat tuloksella -11 Hye Jin-Choi Koreasta ja Nelly Korda, joka edustaa Yhdysvaltoja.

Jos Castrenin kierroksen aloitus oli torstaina todella terävä kolmen birdien myötä, perjantai oli täysin päinvastainen. Toiselle ja kolmannelle reiälle tulleet bogit olivat pitkään Castrenin ainoat parista poikenneet reikätulokset, sillä hän teki päivän ainoat birdiensä väylille 14 ja 18.

Birdiepaikkojen vähyydestä birdien puute ei johtunut, sillä 15 griiniosumaa toisella kierroksella tilastoineen Castrenin lyönti oli avauskierroksen tavoin kohdallaan. Puttipeli sen sijaan oli edelleen alavireistä.

”Laskettiin caddien kanssa, että oltiin kahdeksan kertaa 15 jalassa (4,5 metriä) tai alle ja yksi putti upposi. Sekin oli viimeisellä reiällä, kun löin lähestymisen melkein reikään”, Castren naureskeli epäuskoisena heikkoa puttaamistaan tiedotteessaan.

Castrenin ja muiden pelaajien päivää häiritsi myös ukkonen, joka piti pelit seis parin tunnin ajan. Castren ei ollut ehtinyt aloittaa kierrostaan keskeytyksen tullessa, mutta hänen lähtöaikansa siirtyi kahdella tunnilla eteenpäin alkuperäisestä ajasta.

Kehnoon puttipeliinsä tuskastuneella Castrenilla oli selvät suunnitelmat kierroksen jälkeiselle ajalle.

”Täytyy viettää tänään iltapäivällä aikaa puttigriinillä. Positiivista tässä päivässä oli, että lyöminen oli hyvää. Viikonloppuna jatkuu pelit, mikä on aina kiva. Toivottavasti pääsisi tekemään vähän nousua tuloslistalla”, 13. kerran tällä kaudella kahdelle viimeiselle kierrokselle tiensä raivannut Castren kertoi.

Kärkeen Castrenilla on peräti yhdeksän lyöntiä, mutta kymmenen kärkeen neljä.

Nuutisella painajaismainen alku

Surkeasti sujunut toinen kierros pudotti puolestaan Sanna Nuutisen jatkosta ja tuloksissa toiseksi viimeiseksi.

Torstaina kelvollisen 72 lyönnin kierroksen pelannut Nuutinen otti pahasti takapakkia kiertäen perjantaina kentän kymmenen lyöntiä heikommalla tuloksella 82.

Nuutinen teki kierroksellaan peräti neljä tuplabogia. Kierroksen alku oli kuin suoraan ammattilaisgolfarin painajaisunesta: tupla-tupla-bogi-tupla. Kun neljän ensimmäisen reiän jälkeen on tuloksessa +7, on siitä vaikea hakea taistelutahtoa loppukierrokselle.

Tulosluettelossa Nuutinen tippui toiseksi viimeiseksi. Hänen taakseen jäi ainoastaan 57-vuotias Lorie Kane, jolle CP Women’s Open oli uran 30:s. Kane pelasi tuloksen +26 (84-86).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa