Hyppää sisältöön

Casper Simberg kärkeen PGA:n mestaruuskisoissa: ”Puuskittainen tuuli vaikeutti peliä”

Casper Simberg teki seitsemälle viimeiselle neljä birdietä nousten kisan kärkeen. KUVA: JUHA HAKULINEN

Talissa käytävien Suomen PGA:n mestaruuskilpailujen toiseen päivään lähdetään Casper Simbergin johtoasemasta. Simbergin (-2) ohella vain Kristian Kulokorpi (-1) pelasi avauspäivänä alle parin. kolmantena on Niclas Hellberg, joka pelasi tuloksen 71 (par).

Casper Simbergin kohdalla voidaan puhua loistavasta loppukiristä, sillä hän oli kierrostaan 10 pelatun reiän jälkeen kaksi yli parin. Viimeisten kahdeksan reiän aikana St. Laurence Golfia edustava Simberg kuitenkin teki neljä komeaa birdieä, joiden avulla hän kiilasi Kulokorven edelle.

Par-kolmoset tuottivat vaikeuksia

Vaikeimmiksi väyliksi muodostuivat ulosmenon kaksi viimeistä par-kolmosta, yhdeksäs (+0,76) ja seitsemäs (+,0.52) joilla keskiarvo oli lähempänä bogia kuin paria.

Kierroksen keskiarvotulokseksi tuli 77,68 (+6,68) lyöntiä.

Talin kenttä piti pelaajat torstaina tiukoilla. Samaa mieltä oli myös Simberg..

”Tuuli oli tosi puuskittainen koko päivän. Ei ollut helppoa tänään. Takaysi tuli vähän paremmin”, hän sanoi.

Tiukassa kilpailuruuhkassa muiden pelaajien tavoin tahkoava Simberg oli hieman pohtinut kilpailuun osallistumista, mutta päätyi lopulta tulemaan mukaan.

”On kunnia tulla pelaamaan PGA:n mestiksiä. Ja täällä Talissa on aina hieno tunnelma pelata. Kiva paikka tulla pelaamaan”, Simberg jutusteli pelien tauottua.

Kauden kahdessa aiemmassa Finnish Tourin kilpailussa St.Laurence Golfia edustava Simberg on sijoittunut yhdeksänneksi.

Kulokorpikin sanoi viihtyvänsä Talissa, vaikka hänen edellisestä kilpailustaan Talissa on ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta. Siitä huolimatta peli kulki.

”Kyllä tämä kilpailu on aina kalenterissa. Olin vähän yllättynyt, että tuo tulos riitti kärkeen. Mutta tuuli oli todella vaikea”, ennen Simbergiä kilpailun kärkipaikalla ollut Kulokorpi sanoi.

Opettavista ammattilaisista kilpailunsa parhaiten aloitti Janne Martikainen, joka käytti avauspäivään 74 lyöntiä.

Kilpailun ennakkosuosikkeihin kuulunut Rasmus Karlsson joutui sairastumisen takia jäämään kilpailusta sivuun.

Tulospalvelu

Lähde: Tiedote

Etsi luettavaa