Hyppää sisältöön

Carnoustie näytti kyntensä – Pulkkasen peli tahmeaa tänään

Tapio Pulkkanen läpäisi cutin ja jatkaa taistelua työpaikkansa puolesta.

Tapio Pulkkanen putosi 11. sijalta 47:nneksi. Hän havittelee huomenna sijoitusta 20 parhaan joukossa.

Tapio Pulkkanen ei onnistunut toistamaan viimevuotista huippuonnistumistaan Carnoustien kentällä Skotlannista. Vuosi sitten Pulkkanen pelasi vaikeudestaan tunnetulla kentällä huipputuloksen 64 (-8), mutta tänään lyöntejä kertyi kymmenen enemmän.

Pulkkanen on kolmella eri kentällä pelattavassa Alfred Dunhill Links Championship -kisassa tässä vaiheessa sijalla 47. Lievästä epäonnistumisesta huolimatta Pulkkanen läpäisee cutin ja pääsee huomenna yrittämään uutta nousua. 

”Vähän tahmeaa menoa tänään. Aika paljon tuulisempi keli kuin muina päivinä. Varsinkin loppureiät sivuvastaiseen tuuleen olivat pahoja”, Pulkkanen viestitti Skotlannista.

”Ei voi sanoa, että jokin osa-alue olisi erityisesti tökkinyt. Tuulessa en vaan oikein päässyt hyville pelipaikoille.”

Kuka voittaa Alfred Dunhill Links Championshipin ja millä tuloksella? Tässä linkki tulospalveluun. Osallistu kilpailuun alla ja voita golfvuorokausi Revontuli Golfissa. Juttu jatkuu alla…

Päätöskierros pelataan St. Andrewsin Old Coursella. Pulkkasen tavoitteena on nousta takaisin 20 parhaan joukkoon. Kolmannelle kierrokselle hän lähti 11. sijalta.

Carnoustien kireys näkyy myös tulosluettelossa. Tänään 20 parhaasta kierrostuloksesta ainoastaan yksi on tulossa Carnoustiesta. Tuo onnistuja oli kisassa kolmantena oleva Paul Waring, joka pelasi kentän seitsemän alle parin.

”Carnoustiella bunkkerit ovat eniten pelissä, ja tuulessa niitä vaikea välttää. Lisäksi se on vähän kapeampi kuin muut kentät”, Pulkkanen näkee.

Pulkkasen yhteistulos on -9 (65-68-74). Old Coursen Pulkkanen pelasi perjantaina tulokseen 68, joten hänellä on sieltä onnistuminen alla.

”Huomenna on ilmeisesti navakka tuuli, ja tavoitteena 20 sakkiin nousu”, Pulkkanen sanoi.

Kärkeen Pulkkasella on 11 lyöntiä matkaa. Kisaa johtavat Ranskan Victor Perez ja Matthew Southgate, jotka ovat tuloksessa -20

Maailmantähdistä parhaiten on pelannut Tony Finau, joka jakaa neljättä sijaa tuloksella -17. Yksi yllättäjiä on entinen maailmanlistan ykkönen Luke Donald, joka peittosi Old Coursen parin peräti kahdeksalla lyönnillä ja nousi huippukierroksen ansiosta kuudenneksi yhteistuloksella -16.

Vuosina 2016 ja 2017 Dunhill Linksin voittanut Tyrrell Hatton on jälleen hyvissä asemissa, sillä hän on tuloksessa -15, mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun yhdeksänteen sijaan. Viime vuonna Hatton oli kisassa toinen jääden voittajalle vain lyönnin.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa