Hyppää sisältöön

Cameron Tringale dominoi Scottish Openin avauspäivää

KUVA: GETTY IMAGES

Skotlannissa alkaa ensimmäinen kilpailupäivä taipumaan kohti iltaa. Perinteisessä säässä pelattu avauskierros oli Cameron Tringalen dominointia.

Cameron Tringalen bogiton kierros ja yhdeksän birdietä kortissa toivat unelma-alun Scottish Openiin. -9 tuloksella Tringale on selkeässä kolmen lyönnin johdossa avauspäivän jälkeen. Lähimpinä kirittäjinä ovat Gary Woodland (-6) ja Justin Harding (-5).

Mikko Korhosen avauskierroksen viisi birdietä saivat kaverikseen kaksi bogia ja yhden tuplan. 69 lyöntiä (-1) antavat kuitenkin hyvän lähtökohdan perjantaille. Kierrokselle osui hieno kolmen birdien suora (väylät 3-5).

”Vähän oli kroppa tänään jäykkä, ja lyönneistä puuttui ehkä vähän laatua. Hyvin tein tulosta siitä huolimatta. Viimeisellä reiällä tuli harmittava tupla(bogey) parin chipin ja pari putin kautta. Sellaista sattuu näillä kentillä, mutta ei muuta kuin eteenpäin”, Korhonen sanoi.

Sami Välimäen avauskierrokselle kirjattiin tulokseksi par. Kolmen birdien lisäksi korttiin kirjattiin kaksi bogia ja yksi tupla. Tapio Pulkkasen päivä oli +2-merkkinen. Kuusi birdietä on loistava suoritus, mutta kuusi bogia ja yksi tupla saivat kortin plussalle. Kalle Saamojan tulos 16 väylän jälkeen on +2.

Sam Burnsin avauspäivä toi tuloksen -3, Jon Rahm ja Cameron Smith etenevät toiseen päivään -2 kortit taskussa. Scottie Schefflerille jäi kirittävää +3 tuloksella.

Scottish Openissa riittää tänä vuonna palkintopotin (8 000 000 dollaria) lisäksi tavoiteltavaa. Kolme parasta pelaajaa, joilla ei vielä ole osallistumisoikeutta, pääsevät osallistumaan kauden viimeiseen Major-kilpailuun, Open Championshipiin.

Genesis Scottish Openin liveseuranta

Etsi luettavaa