Hyppää sisältöön

Cameron Smith jättää reikäpelimestaruuden väliin – joko Bryson DeChambeau on pelikunnossa?

Cameron Smithin kenttäpelin taso vaihtelee, mutta lähipelissä, putissa ja tuloksenteossa hän menee parhaaseen a-luokkaan sarjassa pelimiehet. KUVA: GETTY IMAGES

Players Champioshipin ja Tournament of Championsin voittanut Cameron Smith lataa akkujaan Mastersiin muiden tähtien kisaillessa Teksasissa tulevalla viikolla reikäpelimestaruudesta.

Cameron Smith on kuluvan vuoden aikana noussut pienten kisojen voittajasta isojen turnausten ykköseksi.

Kolmesta ensimmäisestä voitosta kaksi tuli Havaijilta Sony Openista, kolmas kiertueen ainoasta nelinpelikisasta yhdessä maanmiehen, Marc Leishmanin kanssa.

Tammikuun alun mestarien kisassa Cameron Smith oli loppusuoralla maailmanlistan ykköstä Jon Rahmia terävämpi.

Kovassa kaksintaistelussa hän teki tourin kaikkien aikojen ennätyksen pariin verrattuna (-34).

Edellisviikon Players Championshipissä Smith ylsi ykköseksi TPC Sawgrassin kentällä vakuuttavan putti- ja lähipelishow’n avulla. Tilille kolahti ennätyssumma 3,6 miljoonaa taalaa.

Seuraavalla viikolla Austin Country Clubilla Teksasissa järjestettävään reikäpelimestaruuteen aussitähti ei kuitenkaan lähde.

“Olen päättänyt jättäytyä pois Dell Match Play Championshipista. Edellinen viikko oli raskas ja venyi vuorokautta pidemmäksi. Tarvitsen lepoa”, hän perusteli ilmoituksessaan.

Reikäpelimestaruudessa hän ei ole neljällä osallistumiskerralla saavuttanut menestystä.

The Mastersissa Smith on koputellut viidellä yrittämällä jo kolmasti kärjen kantapäitä sijoituksin viides, toinen ja kymmenes.

Meneillään olevan kauden kahdella ison kisan voitollaan ja aiemmilla Augusta Nationalin esityksillään Cameron Smith tulee olemaan yksi kuumimmista suosikeista kauden ensimmäisessä majorissa.

Bryson DeChambeaun kunto askarruttaa

Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy myöhään perjantaina Suomen aikaa. Kisan kotisivuilla kerrotaan osallistumislistalla olevan ainakin Jon Rahmin, Collin Morikawan, Jordan Spiethin ja Dustin Johnsonin nimet.

Oletettavaa on, että valtaosa huipuista on mukana 64 pelaajan kisassa, jossa pelaajat laitetaan aluksi neljän pelaajan lohkoihin, joissa kaikki lohkon pelaajat kohtaavat toisensa.

Vasta näiden otteluiden tulosten perusteella pelaajamäärää vähennetään.

Mielenkiintoisimpiin kysymyksiin kuuluu, onko Bryson DeChambeau osallistujien listalla. Kisa pelataan hänen nykyisessä kotiosavaltiossaan.

Kysymysmerkki on big hitterin terveydentilan kohdalla.

DeChambeau on pelannut omalta osaltaankin hienosti sujuneen syksyn Ryder Cupin jälkeen neljä virallista kisaa sekä osallistunut pituuslyönnin MM-kisoihin, joissa oli hätkähdyttävästi viides.

Joulukuussa DeChambeau johti Tigerin kutsukisaa Bahamalla kahden kierroksen jälkeen, mutta putosi lopussa sijalle 14.

Vuoden 2022 puolella hän jäi häntäpäähän voittajien kisassa Havaijilla. San Diegossa kättään ja lannettaan arastellut DeChambeau karsiutui.

Helmikuun alussa Saudi Internationalissa DeChambeau keskeytti avauskierroksen jälkeen. Hänen lyömisensä oli erittäin varovaisen näköistä.

Kisan jälkeen DeChambeau kiisti loukkaantuneensa harjoittelun tai kovaa lyömisen johdosta. Hän kertoi liukastuneensa kotona.

Tauko peleistä on kestänyt jo yli 1,5 kuukautta. DeChambeua peruutti ilmoittautumisensa Arnold Palmer Invitationaliin ja Players Championshipiin viime hetkellä.

”Minulla on tunne, että en ehdi kuntoutua kisaan mennessä täyteen valmiuteen. Olen nyt 90-prosenttisessa iskussa, enkä halua lähteä kilpailemaan tilassa, jossa voisin satuttaa itseäni siten, että se vaarantaisi loppukauden pelejä”, DeChambeau julisti videolla ennen Palmerin kisaa.

Poissaolon pituudesta sekä videon sanamuodosta monet asiantuntijatkin ovat vetäneet johtopäätöksen, että DeChambeaulla olisi kovan harjoittelun ja lyömisen takia vakavia ongelmia lantion ja selän alueen lihasten kanssa.

Finaaliin asti selviävät pelaajat kohtaavat seitsemän eri vastustajaa viiden päivän aikana. Tämäkin on oletettavasti yksi syy, miksi vuosittain muutama tähti jättää kisan väliin.

Dell Technologies Match Play pelataan 23.-27.3 Voittoa puolustaa Billy Horschel.

Etsi luettavaa