Hyppää sisältöön

Cameron Smith ja Dustin Johnson iskevät yhteen kahdella rintamalla: ”Yllättävää kyllä, seuraan enemmän joukkuekisan tulostaulua”

Cameron Smith (vas.) pyrkii lopettamaan Dustin Johnsonin voittokulun LIV Golfin kauden viidennessä kilpaiilussa. KUVA: GETTY IMAGES

LIV Golfin Chicago kisassa Cameron Smith (-10) on ennen finaalikierrosta kaksi lyöntiä Dustin Johnsonia (-8) edellä. Joukkuekisassa mestarien nelihenkisten tiimien tilanne on lyönnillä päinvastainen Johnsonin eduksi.

Sunnuntaina pelataan kolmas ja ratkaiseva kierros LIV Golfin kauden viidennessä kisassa. Dustin Johnson on profiloitunut neljässä aiemmassa kisassa kiertueen tähdeksi.

Hän on ollut jokaisessa kisassa henkilökohtaisesti kymmenen joukossa ja voittanut kerran. Joukkuekisassa voittoja on kolme yhdessä Patrick Reedin, Pat Perezin ja Talor Goochin kanssa.

Käytännössä Johnson on juhlinut ykköstilaa joka toisessa LIV Golfin kahdeksassa kisassa.

Chicagossa, Rich Harvest Farmsisssa pelattavassa kilpailussa Johsonin kipparoima tiimi johtaa lyönnillä Cameron Smithin johtamaa nelikkoa.

Smith (66-68,-10) nousi toisena päivänä kierrostulostaan kymmenellä lyönnillä heikentäneen Johnsonin (63-73,-8) ohi.

Kuluvalla kaudella jo The Openin, Players Championshipin ja Tournament of Championsin voittanut Smith kertoi lauantain jälkeen huomanneen käyttäytymisensä kentällä yllättäneen itsensä.

”Olen seurannut tiiviimmin joukkuekisan tulosta kuin henkilökohtaista.”

Sunnuntaina on luvassa lähtökohtaisesti kahden supertähden kohtaaminen, jossa ratkaistaneen pitkälti myös joukkuekisan ykköstilan kohtalo. Huomioida sopii, että Johnsonin lisäksi Smithilla on haastajinaan kuusi pelaajaa, jotka ovat 3–5 lyönnin päässä hänestä

LIV Golfin uransa ensimmäisessä kisassa Smith oli neljäs.

“Dustin on se kaveri, jonka jokainen meistä haluaa kukistaa. Hän on lukeutunut maailman parhaisiin jo 10–15 vuoden ajan. Se antaa lisämotivaatiota taistoon”, aussi hehkutti kilpakumppaniaan.

Patrick Reedin ja Dustin Johnsonin ilmeet kertovat, että joukkuekisassa neljännen perättäisen ykköstilan saavuttaminen sunnuntaina maistuisi tosi makealta.
KUVA: GETTY IMAGES

48 pelaajaa kiertävät Rich Harvest Farmsin väyliä myös sunnuntaina kolmen hengen ryhmissä.

Supertähdet Johnson ja Smith saavat kolmanneksi pyöräksi ryhmäänsä Peter Uihleinin, joka lähti pian ammattilaiseksi siirtymisensä jälkeen kymmenisen vuotta sitten Brooks Koepkan tavoin ja usein tämän matkaseurana Challenge Tourille hankkimaan kokemuksia ja kannuksia.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät LIV Golfin Chigacon kisan viimeisen päivän suorana klo 20.00-02.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa