Hyppää sisältöön

Callaway Apex CF 16 -raudat testissä

Callaway Apex CF 16 on mielenkiintoinen uutuus rautamarkkinoille. Se kuuluu game improvement -kategoriaan, mutta on sirompi ja klassisempi kuin kilpailijansa. Lisäksi se kantaa mukanaan lupauksia herättävää Apex-nimeä.

Game improvement -kategoriassa eri valmistajat ovat kehittäneet lyöntipinnan, joka antaa pallolle lisää vauhtia. Jotkut ovat tehneet sen lyöntipinnan ja muun lavan välisillä urilla. Callawayn vastine on 360 cupface -teknologia. Teknologian avulla pallon lähtönopeus ja lähtökulma eivät kärsi paljon, vaikkei osuisikaan ihan keskelle lapaa.

Mailoissa on myös progressiivinen offset, mikä tarkoittaa sitä, että offset muuttuu asteittain niin, että pitkissä raudoissa slaissia ehkäisevää offsetiä on enemmän kuin lyhyissä. Tämä myös helpottaa pitkillä mailoilla lyömistä. Lapa itsessään on yllättävän siro ja mailasta saa laadukkaan vaikutelman. Ovatko mailat sitten kauniin näköiset, sen voi päättää jokainen itse.

Perusvartena mailoissa on TT XP 95 Steel. Se on nykypäivänä lukuisissa eri mailoissa ja on oikein hyvä vaihtoehto. Grafiittivarsi löytyy myös vaihtoehtona ja erilaisia kustomointivarsia lukuisia.

Anteeksiantava mutta tunnokas maila

Miten ne sitten suoriutuu tehtävästään? Callaway on lähtenyt tavoittelemaan tällä rautamallilla laajaa käyttäjäkuntaa. Mielestäni nämä eivät ole suoranaiset game improvement -raudat vaan jotain niiden ja paremman pelaajan rautojen välistä. Pitkät raudat ovat helpommat kuin ns. bladet, sillä ne ampuvat pallon korkealle ja pitkälle. Lapa on anteeksiantava, mutta samalla tunnokas, mikä tekee mailoista erityisen mielenkiintoisen, sillä yleensä räjähtävä pituus ja tunnokkuus eivät yhdisty samassa tuotteessa.

Tunne on kuin pelaisit oikeilla bladeilla, joissa on suuri sweetspot. Joillekin lapa saattaa olla jopa liian pieni. Joten jos etsit keskitason rautasettiä ja lavan pieni koko on sinulle huono asia, nämä mailat ei ole sinulle. Lyhyet raudat (8-p) ovat lähempänä perinteistä taotun raudan tuntumaa ja mielestäni erinomaiset.

En ole koskaan ollut Callaway-fani, mutta nämä raudat tuntuvat erinomaisilta. Ei epätodellista kimmoisuuden tunnetta, vaan helpot raudat hyvällä tuntumalla. Ne, jotka haluavat mailoiltaan enemmän anteeksiantavuutta tai saada pallon todella helposti ilmaan, heille nämä ei myöskään ole.

Mielestäni Callaway Apex CF 16 -raudat sopivat kehittyvälle pelaajalle  tai sitten singel-tason golfarille, joka haluaa pitkiin rautoihinsa hieman lisää mittaa ja anteeksiantavuutta.

Etsi luettavaa