Hyppää sisältöön

Caddien karmaiseva virhe ratkaisi pelin US Amateurissa – TV-kuva päätti ottelun 18:lla

Tyler Strafaci pelaa lauantaina US Amateur Openin välierässä

Argentiinan Oliva Pinton ja USA:n Tyler Strafacin ottelu ratkesi tasatilanteessa viimeisellä reiällä Pinton caddien käsittämättömään hölmöilyyn. Strafaci eteni lopulta mestariksi saakka.

US Amateur on amatöörien arvokilpailuista osallistujamäärältään suurin, pelaajia on vuosittain mukana noin 7 000. 

Kilpailun voittaja menee historian kirjoihin ja saa paikan US Openin lisäksi Open Championshipiin sekä Masters Tournamentiin.

Viimeisen 30 vuoden aikana  pokaalin voittaneiden listalta löytyvät muun muassa Tiger Woods (3 kertaa), Phil Mickelson, Matt Kuchar, Justin Leonard,  Edoardo Molinari,  Matthew Fitzpatrick, Bryson DeChambeau ja Viktor Hovland

Viimeinen vaihe on meneillään Bandon Dunes Resortissa Oregonissa. Lyöntipelivaiheen jälkeen reikäpeleihin selvisi 64 pelaajaa.

Bryson DeChambeau murskasi vastustajansa vuoden 2015 finaalissa luvuin 7/6

Bryson DeChambeau murskasi vastustajansa vuoden 2015 finaalissa luvuin 7/6

Getty Images

Argetntiinan Segundo Oliva Pinto ja USA:n Tyler Strafaci kohtasivat kolmannella kierroksella. Strafaci oli kahteen kertaan kaksi up otteluaan, argentiinalainen kiri molemmilla kerroilla tasoihin. 

Päätösreiälle mentiin tasatilanteessa ja tasalyönnein viheriön edustalle saakka. Strafaci oli noin 30 metriä viheriön edessä, Oliva Pinton pallo puolestaan viheriöbunkkerissa. Pinto suuntasi viheriölle suunnittelemaan lyöntiään ja pallonsa alastulopaikkaa.

Isä havaitsi vastustajan caddien virheen

Strafacin caddienä toiminut isä Frank Strafaci havaitsi Pinton caddien,  Bandon Dunesissa työskentelevän Brant Brewerin astelevan bunkkeriin, jossa hänen pelaajansa pallo oli. Tämä on toki sallittua. 

Mutta.

Frank Strafaci huomasi yllätyksekseen ja sääntöjen vastaisesti Brewerin pistävän kätensä hiekkaan, mikä on luonnollisesti rangaistava teko (katso video alla).

Paikalle kutsuttu tuomari kuuli molempia mailapoikia ja pelaajia. Brewer kielsi tehneensä mitään väärää. Todisteaineistoksi löytyi TV-yhtiön yläilmoista ottama kuvanauha, jossa Brewer kauhoo hiekkaa.

Rangaistus oli tässä tapauksessa sääntöjen mukaan selkeä, reiän menetys. Ottely päättyi kättelyihin ja luonnollisesti Oliva Pinton pettymykseen.

”En nähnyt tapahtunutta. Tiedän olevani vastuussa caddieni toimista, mutta havahduin tähän vasta tuomarin tultua paikalle. Caddieni on hieno tyyppi ja meillä oli upea viikko ennen tätä shokkia. Hän ei ole pystynyt antamaan minulle mtään selitystä, miksi tämä tapahtui”, Pinto kertoi pelin päätyttyä

Strafaci voitti myös kaikki loput otteluistaan eli hänet kruunattiin US Amateurin -mestariksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa