Hyppää sisältöön

Caddien hämmentävä sääntörike söi Castrenin tulosta ja fiilistä – ”Mikähän näissä majoreissa oikein mättää?”

Matilda Castrenin kierros ei saanut parasta mahdollista alkua, eikä syy ollut pelaajassa itsessään. KUVAT: GETTY IMAGES

Caddien tekemä amatöörimäinen sääntörike maksoi Matilda Castrenille lyöntejä Women’s Openin avauspäivänä.

Torstaina käynnistynyt Women’s Open lähti Matilda Castrenilta epäonnisesti liikkeelle. Castrenin caddie Jonathan Scott käytti epähuomiossa etäisyyskiikaria kesken kierroksen, ja sen seurauksena Castrenin tulokseen lisättiin kaksi rangaistuslyöntiä.

LPGA Tourilla ja Ladies European Tourilla etäisyysmittareiden käyttö on sallittua, mutta R&A:n järjestämässä Women’s Openissa kiikarin käyttö on kiellettyä.

Castrenia tilanne selvästikin kismitti kierroksen jälkeen, sillä virheen takia hän oli kolmen reiän jälkeen kierrostaan jo kolme yli parin.

”Mikähän näissä majoreissa mättää?” hän pohdiskeli.

LPGA Tourilla ja Ladies European Tourilla etäisyysmittareiden käyttö on sallittua, mutta R&A:n järjestämässä Women’s Openissa kiikarin käyttö on kiellettyä.

”Onneksi hän käytti kiikaria vain kerran, kun seuraavasta kerrasta olisi tullut diskaus”, Castren näki asian valoisankin puolen.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Castrenilla on sääntöasioiden kanssa epäselvyyksiä majoreissa. Kesäkuussa pelatussa US Openissa Castren sai kaksi rangaistuslyöntiä bunkkerissa tapahtuneesta sääntörikkeestä. Rangaistus kuitenkin kumottiin myöhemmin.

Castrenin avauskierros vaati lopulta sääntöpulmien sävyttämänä 75 (+4) lyöntiä. Sijoitus on tässä vaiheessa 87:s, kun avauskierros on vielä 15 iltapäivällä lähteneen pelaajan osalta kesken.

Wikström paras suomalainen

Suomalaisista parhaassa vireessä oli Ursula Wikström, joka selvitti Muirfieldin kentän 73 lyönnillä (+2). Se riittää avauskierroksen jälkeen jaettuun 56. sijaan.

Wikström sai paikan kilpailusta maanantaina pelatuista karsinnoista, joissa hän jakoi kuudetta sijaa. Hyvä vire jatkui myös ensimmäisellä kierroksella, vaikka päättyi harmittavasti bogiin.

Sanna Nuutisen tulos oli 74 (+3), mikä riittää avauskierroksen jälkeen Nuutinen on tässä vaiheessa jaettuun 74. sijaan.

Suomalaiset ovat toisistaan lyönnin päässä, sillä Castrenin tulos oli siis 75 ja kilpailun neljännen suomalaisen Tiia Koiviston 76 (+5). Mäntsäläinen jakaa 103:tta sijaa.

Kilpailun kärjessä on avauspäivän jälkeen Japanin Hinako Shibuno tuloksessa -6. Toisena on Jessica Korda lyönnin kärkeä perässä. Kärjen osalta tilanne ei tule enää tänään muuttumaan, sillä kukaan vielä kentällä olevista ei ole tällä hetkellä enää parissa.

Kaikki suomalaiset lähtivät tänään liikkeelle iltapäivällä, joten huomenna he saavat pelattua kierroksensa loppuun huomattavasti torstaita aikaisemmin aamulähdön ansiosta.

Tulospalvelu

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa