Hyppää sisältöön

Bunkkerista suoraan reikään – Matilda Castren 24:ntena LPGA Tourin karsinnoissa

Matilda Castren pääsee torstaina kierrokselleen ensimmäisessä ryhmässä kello 14.50 Suomen aikaa

Matilda Castren aloitti ja lopetti mainiosti karsintafinaalin viidennen kierroksen Pinehurstin kentällä No. 9.

Kierrostulokset 71-69-68-75-71, -2 ovat pitäneet Matilda Castrenin karsintojen viiden kierroksen ajan 25:n joukossa, parhaimmillaan hän oli seitsemäntentä.

Keskiviikkona pelattiin ensimmäinen neljästä viimeisestä kierroksesta toisella karsintakentistä. Pinehurst No 9 on myös Resortin uusin kenttä, ja sen on suunnitellut Jack Nicklaus.

Castren teki heti kierroksen alkuun (kentän kymmenes) birdien, mutta tämän jälkeen hän teki kaksi bogia muutamaa reikää myöhemmin. Toiseksi viimeiselle viheriölleen hän teki vielä päivän kolmannen birdien ja sai tuloksekseen 71,-1.

”Päivän huippuhetki tuli pelaamistani väylistä 12:lla (kentän kolmas),  jolla säkitin sisään viheriön viereisestä bunkkerista. Löin palloa hyvin, silti oma esitys tuntui keskinkertaiselta. Viheriöt ovat tosi kumpuilevia, reiän viereen on tosi hankalaa lyödä lähestymisiä. Kenttä on märkä, sadetta tuli päivän mittaan useaan otteeseen”, Castren kuvaili päiväänsä

Tuloslistalla hän nousi yhden sijan 24:ksi. Kiinan Muni He (-16) on omilla luvuillaan 14 lyöntiä Castrenin (-2) edellä, kahdeksanteen sijaan hänellä on eroa vain kolme lyöntiä ennen kolmea viimeistä kierrosta.

Karsintojen 45 parasta ja saman tuloksen omaavat saavat kategorian 14 LPGA Tourille kaudeksi 2020. Sijaluvulla 45 olevien kuuden pelaajan tulos on neljä lyöntiä heikompi kuin Castrenin.

Torstaina Castren pääsee korealaisen ja taiwanilaisen pelikaverinsa kanssa pelaamaan odottamatta edessäpelaavia, sillä he starttaavat kierrokselleen ensimmäisinä kello 14.50 Suomen aikaa.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa