Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeaun syrjähyppy – Cobran miehenä tunnettu mörssäri pelaa Saudi-Arabiassa TaylorMaden draiverilla

Bryson DeChambeaun pelit Saudi Internationalissa jäivät kahteen kierrokseen. KUVA GETTY IMAGES

Bryson DeChambeau aiheutti varmasti pettymyksen Cobran pääkonttorissa, kun hän päätti pelata Saudi International -kisan kilpailijan draiverilla.

Pitkälyöntinen Bryson DeChambeau on tunnettu Cobran miehenä, mutta Saudi-Arabiassa pelattavassa Saudi International -kisassa hän käyttää TaylorMaden uutta Stealth 2 -draiveria.

Mainoskasvona DeChambeau ei ole mikään mallioppilas, sillä hän on aiemmin kunnostautunut kritisoimalla julkisesti yhteistyökumppaninsa välineitä.

L

Vuoden 2021 The Openin yhteydessä hän moitti silloista draiveria, kun ei saanut riittävästi väyläosumia. Viime vuonna eräässä Cobran LTDx-draiverin julkaisun aikaa nauhoitetussa podcastissa DeChambeau puolestaan mainitsi odottavansa enemmän vuonna 2023 julkaistavaa mallia.

No, nyt kyseinen Aerojet-malli on julkaistu, mutta se ei mahdu DeChambeaun bägiin – ainakaan tämän viikon kisassa.

Kyseessä on imagotappio Cobralle, sillä draiveri on selvästi tärkein yksittäinen maila myynnin kannalta. Maailmalla onkin jo tehty johtopäätöksiä, että nykyisin LIV Golfissa pelaavan mörssärin ja Cobran yhteinen taival saattaa olla päättymässä.

Juuri nyt Cobra Puma Golf ja DeChambeau ovat sopimuksettomassa tilassa, sillä tahojen välinen sopimus päättyi vuodenvaihteessa. Jatkosopimuksesta kuitenkin neuvotellaan.

Saudi Internationalissa DeChambeau ei ole saanut uudesta draiverista merkittävää hyötyä. Pikemminkin päinvastoin. Hän karsiutuu kahdelta viimeiseltä kierrokselta surkealla tuloksellaan +7 (72-75).

Vaikka DeChambeaulla onkin vaihtanut draiverin kilpailijan tuotteeseen, ei kyseessä välttämättä ole sopimusrikkomus. Hänellä lienee välinesopimuksessaan pykälä, joka mahdollistaa pelaamisen myös muiden merkkien tuotteilla.

Yleensä tämä on rajoitettu tiettyyn määrään mailoja. Esimerkiksi Brysonilla vaikuttaisi olevan sopimus, joka sallisi pelaamisen ainakin neljällä muun merkien valmistamalla mailalla.

Aiemmin hänellä on ollut bägissään Cobran valmistamien mailojen lisäksi kolme Artisanin wedgeä ja Sik-merkin putteri.

Saudi Internationlin kärjessä ovat Cameron Young ja Abraham Ancer, joilla toinen kierros on vielä kesken. He ovat tuloksessa -10.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

LAdies European TOur

Aramco Team Series, Singapore
Tiia Koivisto, Ursula Wikström

DP WORLD TOUR

SDC Championship
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

ASIAN TOUR

DGC Open

LIV GOLF

LIV Golf, Tucson

PRO GOLF TOUR

Red Sea Egyptian Classic
Lassi Burman, Alex Hietala, Matias Rantala

PGA TOUR LATINoAMERICA

Termas De Rio Hondo Invitational
Toni Hakula

PGA Tour CHAMPIONS

Hoag Classic

Juttua on täydennetty 4.2. tiedolla siitä, että Bryson DeChambeaun ja Cobra Golfin sopimus päättyi vuoteen 2022, mutta tahot neuvottelevat uudesta sopimuksesta.

Etsi luettavaa