Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeaun simppeli vinkki saada lisää pituutta: ”Veli, hanki lisää massaa”

Bryson DeChambeau lyö nykyään PGA Tourin pisimpiä avauksia.

Bryson DeChambeaun massakausi sen kuin jatkuu. Hän suosittelee myös fanejaan hankkimaan lisää massaa kuntosalilta, mikäli he haluavat lisää pituutta lyönteihinsä.

Bryson DeChambeau vastasi eilen fanien kysymyksiin suorassa nettilähetyksessä. Koska mies on saanut draiveihinsa huikeasti mittaa lyhyessä ajassa, ei ole mikään ihme, että yksi kysymyksistä kosketti juuri tätä aihetta.

Fanin kysymys kuului, mitkä ovat vinkkisi, että saisi lisää mittaa lyönteihin. Ja näin DeChambeau vastasi:

”Veli, sinun pitää mennä kuntosalille hankkimaan lisää massaa”, Bryson aloitti ja perusteli asiaa sen jälkeen itselleen ominaisesti tieteellisestä näkökulmasta. ”Sinulla on oltava paljon massaa pystyäksesi tuottamaan paljon kontaktivoimaa,  puristaaksesi voimaa maasta.”

DeChambeaun paljasti myös, että hänen massakautensa jatkuu vielä. Hän on omien sanojensa mukaan saanut massaa lisää vajaassa kuukaudessa yli viisi kiloa. Samalla meni rikki sadan kilon maaginen raja, sillä DeChambeau painaa nyt 104 kiloa, mikä oli myös hänen tavoitepainonsa, kun hän aloitti rajun saliharjoittelun.

”Se (painonnousu) auttaa minua svingaamaan huomattavasti nopeammin kuin aiemmin”, hän sanoi.

Vaikka tavoitepaino on nyt saavutettu, DeChambeau ei aio kuitenkaan tyytyä siihen. 

”Todennäköisesti kuukausi ennen kuin pelit jatkuvat, aion aloittaa nopeusharjoituksen uudelleen nähdäkseni, mitä voin tehdä tällä painolla. Haluan kuitenkin saada mahdollisimman paljon painoa ja haluan nähdä, mitä voin tehdä sillä painolla”, hän kertoi lähetyksessä Golf.comin mukaan.

DeChambeau ei näe liikkuvuuden ja notkeuden kehittämistä yhtä oleellisena asiana kuin voiman ja massan hankkimista. Hän pyrkii parantamaan voimaa liikkeen avulla esimerkiksi kuntosaleilta löytyvän sivuttaisia vatsalihaksia kehittävän vartalonkiertolaitteiden avulla.

”Yritän mennä niin pitkälle kumpaankin suuntaan kuin mahdollista”, hän vinkkaa.

Passiivisten venytysten sijaan hän kehottaa ihmisiä kehittämään liikkuvuutta aktiivisten voimaharjoitusten avulla.

Vajaa puoli vuotta sitten painoi 88 kiloa eli painoa on tullut peräti 16 kiloa lisää. DeChambeau ehti nousta PGA Tourin draivitilaston kärkeen.

Etsi luettavaa