Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeaun päivän pommi, 387 metriä – Tony Finau johtaa Memorial Tournamentia

Bryson DeChambeau oli taas päivän paras draivaaja

Tiger Woods (71,-1) on viiden lyönnin päässä kärjestä palattuaan PGA Tourille viiden kuukauden tauon jälkeen.

Kova tuuli vaikeutti Jack Nicklauksen isännöimän kisan pelaajien tuloksentekoa Muirfield Villlagella avauspäivänä.  Birdieiloittelut jäivät vähiin, vain seitsemän pelaajaa alitti 70:n lyönnin rajan.

Tony Finau (-6) johtaa tehtyään kierroksensa toisella puoliskolla kuusi birdietä.  Hän on  ollut loppusuoralla PGA Tourin isoissa ja pienissä kisoissa kymmeniä kertoja taistelemassa voitosta. Ainoa ykköstila on Puerto Ricosta, joten mahdollinen voitto Memorialissa olisi monella tavalla merkityksellinen.

Finau on koko ammattilaisurallaan pelannut tasan 200 kisaa. Sijoituksia kymmenen joukkoon on peräti 48, näistä voittoja vain kaksi, joten Finaulla on iso apina selässään.

Tiger Woods aloitti tuloksellisesti räväkästi ollen jo neljän reiän jälkeen kaksi alle. Vauhti hyytyi, hyvien lyöntien väliin tulleet erheet nostivat tuloksen lukuun 71,-1, josta Woodsin pitäisi jo perjantaina pistää paremmaksi voittotaistoon noustakseen.

Bryson DeChambeau nousi taas otsikoihin, vaikka peli oli sanan varsinaisessa tarkoituksessa kaksijakoista. Voimanpesä löi aggressiivisesti ja pitkälle lähes aina, kun siihen paikka Muirfield Villlagella aukesi. Avauksissaan hän oli koko katraan paras Strokes Gained-tilastossa (+3,17 lyöntiä), lähestymisissä (-1,2)  ja viheriöiden ympärillä (-0,8) sijaluku oli sadannen kieppeillä.

Järeimmän tykityksen DeChambeau laittoi ilmoille kentän avausreiällä, joka oli hänelle kymmenes. DeChambeau otti ”tigerlinen” puiden yli ja täräytti pallonsa 387 metrin päähän tiiauspaikasta. Suorituksen eikoisuuttta alleviivaa se, että tällä väylällä suurin osa pelaajista ei suljetun näkymän vuoksi lähde tavoittelemaan viheriön kanttia, jonne DeChambeaun pallo päätyi.

Memorial Tournament, tuloslista

Etsi luettavaa