Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau uran heikoin avaus: ”Mitä ihmettä minä oikein tein”

Bryson Dechambeau ja Lee Westwood selvisivät pienilllä kolhuilla järkyttävän huonoista avauksistaan TPC Sawgrassin neljännellä reiällä

Tätä ei kukaan odottanut näkevänsä Players Championshipin voitosta pelaavalta Bryson DeChambeaulta. Justin Thomas nousi kisan kärkeen 11:lla tekemänsä eaglen jälkeen.

TPC Sawgrassin -kentällä Floridasssa pelattavassa kisassa nähtiin finaalikierroksen neljännellä reiällä Bryson DeChambeaun uran yllättävin epäonnistuminen tiiauspaikalla.

DeChambeaulla oli leveänä eteensä aukeavassa maisemassa vasemmalla puolella vältettävänä karheikko, oikealle pitkä bunkkeri. Käytännössä yksinkertainen siirtolyönti, jossa vain ja ainoastaan pallon saaminen väylälle oli mittari onnistumiselle.

Yllätys oli DeChambeaulle, medialle ja yleisölle suuri, kun hän hädin tuskin osui palloon, joka päätyi pomppien 130 metrin päässä olleeseen ojaan väylän edessä.

US Openin sankari oli tilanteen jälkeen ”poissa tolaltaan”, sillä vastaavaa kämmiä häneltä ei ole ammattilaisuran aikana kisoissa nähty.

”Oh God, what am I doing here”,  DeChambeau manasi heti epäonnistumisen jälkeen.

Dropin jälkeen hän lähti lyömään kohden vesiesteen edessä ja vasemmalla peittämään viheriötä kohden.

Tämä yritys oli pelonsekainen työntö oikealle 240 metrin matkalta. Pallo päätyi 60 metriä lipusta oikealle.

Vaikeasta paikasta DeChambeau pääsi viheriölle vasta toisella yrittämällään, reilun 40 metrin päästä, eli viidennellä. 

Vajaasta kahdesta metristä upottamansa putin jälkeen DeChambeau merkkautti korttiinsa kuutosen, tuplabogin.

Lee Westwood säesti pelikaveriaan jo tiiauspaikalta lyömällä väyläpuulla avauksensa holtittomasti oikealle veteen. 

Dropin jälkeen Westy pääsi viheriölle, otti kaksi puttia ja teki bogeyn.

44 reikää putkeen ilman bogeja pelannut Westwood  hutiloi avauksensa oikealle jo toisella reiällä, josta toinen lyönti päätyi vesiesteeseen. Tästäkin hän onnistui tekemään taidokkaan neljännen lyönnin avittamana bogeyn.  

Eli pitkän bogittoman jakson jälkeen kolmeen reikään kaksi bogia.

Mutta se lyönti, josta puhutaan kisan aikana, sen jälkeen ja vielä pitkään eteenpäin oli Bryson DeChambeaun puolihuti toppi nelosen tiiaupaikalta. 

Kärkiparin takellellessa Justin Thomas nousi kisan johtoon pelaamalla neljän reiän jakson (9-12) neljä alle ja eteni lopulta lyönnin voittoon ennen Westwoodia.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa