Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau on Tourin uusin bighitter – lennätti palloaan 397 jaardia!

Bryson DeChambeau toteutti tavoitteensa. Hän on nyt fyysisesti "isoj ja vahva"

Bryson DeChambeau on kasvattanut lihasmassaansa, saanut mailanpäähän lisää vauhtia. Meksikon kisan avauspäivänä hän jätti draivin pituuksissa maailmantähdet taakseen!

Otetaan alkun poimitoina Meksikon WGC-kilpailun draivimitat jaardeina kisan kärkimiehiltä sekä edellisvuoden voittajalta.

1.Bryson DeChambeau 360

2.Rory McIlroy 355

3.Bubba Watson 344

4.Dustin Johnson 321

5.Justin Thomas 317

Edellämainitussa mitoissa on toki vain kaksi draivia samoilta väyliltä kultäkin pelaajalta. Silti vertailua antaa osviittaa siitä, kuka huipppupelaajista on kovimmassa nosteessa lyöntimittojen suhteen.

DeChambeau antoi tykkinsä laulaa läpi kierrroksen pelaten hyvin aggresssiivisesti tuloksen 68,-3. Hän on McIlroyta jäljessä kolme lyöntiä. 

Bryson DeChambeau ilmoitti heikosti menneen kautensa 2019 jälkeen haluavansa mailanpäähän lisää vauhtia, lyönteihin pituutta. Hän järkeili tämä onnistuvan parhaiten lisäämällä vartaloonsa ja raajoihinsa lhasta. Sitä on tullutkin, paino on noussut toistakymmentä kiloa, DeChambeau on jo ennen Meksikon kisa nostanut avaustensa keskimittaa aiempiin vuosiin noin 12 metriä.

Tiistaina ennen kisaa ”professori” otti rangella harjoitussession päätteeksi draiverin käteensä ja antoi palaa oikein kunnolla. Pisin lyönneistä lensi Trackmanin mittauksen mukaan 397 jaardia. Yleisö ja media olivat ihastuksesta ja hämmästyksestä huuli pyöreänä. Metreiksi muutettuna matka on 360 metriä, kun siitä vähennetään ohuesta ilmanalasta johtuen pelaajien käyttämän 15 prosenttia, ollaan silti luvussa 306 metriä – ennen pomppuja sekä rulleja.

PGA Tourin kausi on ensimmäisellä kolmanneksellaan ja tilastojen kärjessä nimet vaihtuvat.

DeChambeau on draivien mitassa viidentenä (287 m), listaykkönen Cameron Champ on kuusi metriä edellä ja Rory McIlroy viisi takana.

Bryson DeChambeau analysoi ja kehittää peliään jatkuvasti. Vaikka hän on ärsyttävän hidas lyönteihin valmistautuessaan, pitkälle lyöminen tuo miehen seuraamiseen hurjasti lisää mielenkiintoa. Meksikon kisassa hän on pistänyt mutkaa suoraksi sellaisillakin väylillä, joilla muut ottavat tiiauspaikalla muuta mailaa käteen kuin draiveria.

PGA Tour Driving Distance

Etsi luettavaa