Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau: ”Tavoitteeni on elää 130-140-vuotiaaksi”

Bryson DeChambeau pohtii elämäänsä pitkälle eteenpäin

Bryson DeChambeau uskoo, että muutaman vuosikymmenen kuluttua ihmiset elävät huomattavasti nykyistä pidempään. Terveiden elämäntapojen apostoli haluaa kehittyä ihmisenä, ja auttaa myös muita menestymään.

Bryson DeChambeau on noussut lyhyessä ajassa Tiger Woodsin jälkeen monilla mittareilla maailman toiseksi kiinnostavimmaksi golfariksi. Tiedemieheksi ja huluksi tiedemieheksikin tituleerattu DeChambeau on ravisutellut jo vuosia golfia pelaamiseen ja välineisiin liityvillä innovaatioillaan sekä sovellutuksillaan.

Näistä tuorein, lihasmassan ja voiman lisäämisen kautta saatava pituus lyöntiin on herättänyt ihailun lisäksi yllättävääkin kritiikkiä lajin sisäpiiristä. Pituuden lisääminen lyöntiin kiinnostaa lähes kaikkia pelaajia, joten DeChambeaun malli antaa varmasti virikkeitä etenkin huipulle tähtääville nuorille sekä valmentajille.

Golftähdestä GQ Magazinessa torstaina julkaistu haastattelu on suositeltava lukupaketti paitsi golfia hengittäville, myös kaikille terveistä elämäntavoista ja itsensä kehittämisestä  kiinnostuneille.

”Olen aina ollut kiinnostunut elämästä yleisellä tasolla, itseni kehittämisestä, sekä asioiden kyseenalaistamisesta. Nuorempana minulla ei ollut mahdollisuuksia tutustua syvällisesti kiinnostukseni aiheisiin. Golfissa menestymisen myötä olen päässyt tutkimuksisani  syvemmälle ja pyrkinyt etsimään tätä kautta elämääni ja golfia edistäviä ratkaisuja”, DeChambeau kertoo haastattelussa.

Mielenkiintoisin ja eniten julkisuutta saava kohta artikkelissa on 26-vuotiaan nykyisen teksasilaisen tavoite eliniän osalta.

”Tavoitteeni on elää 130-140-vuotiaaksi. Uskon, että tämä on jo nykyajan teknologian avulla mahdollista. Siihen tullaan yltämään jo 30-40 vuoden kuluessa”, DeChambeau perustelee.

Bryson DeChambeau on avauspäivän jälkeen WGC:n kisassa viisi lyöntiä Brooks Koepkaa jäljessä

Bryson DeChambeau on avauspäivän jälkeen WGC:n kisassa viisi lyöntiä Brooks Koepkaa jäljessä

GETTY IMAGES

 

DeChambeau on hitaan pelaamisensa sekä tuittuiluidensa takia  saanut leimaa itsekeskeisenä ja itsekkään egoistina. Haastattelussa hän painottaa vahvasti haluaan tutkia asioita, kerätä ja jakaa kokemuksia sekä oppeja kaikilta elämän aluielta.

 ”Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja menestymään. Minulle tyypillistä on kertoa omista kokemuksistani. Jos niistä löytyy apua tai ratkaisu toisille, olen siitä erittäin iloinen. Kehotan ihmisiä uteliaisuuteen ja uusien  ratkaisujen etsimiseen. Se on elämämi motto”, DeChambeau kiteyttää.

Bryson DeChambeaun haastattelun GQ Magazinessa löydät täältä.

Etsi luettavaa