Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau, Patrick Reed ja Rickie Fowler ottavat suunnaksi LIV Golf Seriesin

Vielä vahvistamattoman tiedon mukaan Bryson DeChambeau nostaa kytkintä ja suuntaa PGA Tourilta LIV Invitational Golf Seriesille. KUVA: GETTY IMAGES

Major-voittajat DeChambeau ja Reed, sekä PGA Tourin suosituimpiin pelaajiin lukeutuva Fowler ovat vahvistamattomien uutisten mukaan uuden golfkiertueen tuoreimmat sopimuspelaajat.

LIV Golf Invitational Series pyörähtää käyntiin torstaina Lontoon lähistöllä Centurion Clubilla.

Keskiviikkona pelatun pro-amin jälkeen 48 kisaan ilmoittautunutta ammattilaista pelaavat kolmen päivän ajan yhteensä 25 miljooonan dollarin potista, josta 20 jaetaan henkilökohtaisessa sarjassa, viisi miljoonaa joukkuekisan perusteella.

Dustin Johnson, Phil Mickelson, Sergio Garcia ja Louis Oosthuizen ovat kovimmilla meriiteillä varustettuja tähtiä.

Mukana on melkoinen määrä hyvinkin tuntemattomia ammattilaisia, sekä kolme ykkösluokan amatööriä.

Kuhina tuoreen tourin jo signeerattujen ja neuvottelujen alla olevien pelaajien nimistä ja statuksista tullee jatkumaan läpi kauden.

Alkuviikosta vahvistettiin vähemmän yllättävästi Phil Mickelsonin sopimus.

Golf Channelin arvostettu toimittaja Rich Lerner julisti maanantaina twiitissään Rickie Fowlerin sopimuksen olevan käytännössä valmis.

The Telegraph puolestaan rohkaistui keskiviikkona kirjoittamaan varmana tietona Bryson DeChambeaun ja Patrick Reedin liittyvän joukkoon pikimmiten.

Bryson DeChambeaun mieli muuttui

DeChambeaun nimi nousi helmikuun alussa Saudi-Arabiassa pidetyn Asian Tourin kisan aikoihin otsikoihin.

Käsi- ja lannevammojen takia kilpailutaukoa pariinkin otteeseen pitäneen DeChambeaun huhuiltiin saaneen Greg Normanin johtamalta kiertueelta yli 100 miljoonan dollarin sopimusehdotuksen, johon liittyi hänen valjastamisensa LIV Golf Seriesin kansikuvahahmoksi.

DeChambeau sanoutui myöhemmin helmikuussa irti näistä huhuista Dustin Johnsonin tavoin varsin selkein sanankääntein.

“Spekulaatioita osuudestani toisen kierteen tukemiseen on ollut runsaasti. Haluan täten tehdä selväksi, että niin pitkään kuin maailman parhaat golfarit kilpailevat PGA Tourilla, minä toimin samoin. Tällä hetkellä pistän kaiken tarmoni tervehtymiseeni, päästäkseni takaisin kisakentille.”

Tuoreina major-voittajina ja maailmanlistankin kautta DeChambeau ja Reed pääsevät mukaan seuraavan viikon US Openiin.

Pelinsä kanssa pitkään hakoteillä ollut Fowler haki paikkaa karsinnoista, mutta ei tässä onnistunut. Fowler on ollut maailmanlistalla parhaimmillaan neljäs.

Major-kisojen osalta hän pelasi häkellyttävän hyvän kauden 2014, jolloin oli toinen US Openissa ja The Openissa, kolmas PGA Championshiopissa ja viides The Mastersissa.

Kaikki LIV Seriesin kisat käynnistyvät yhteislähdöllä. Torstaina startti on klo 16.00 Suomen aikaa.

Kisaa voi seurata Elisa Viihde Viaplayn ja V Sportin lisäksi YouTuben, Facebookin ja LIV Golfin omien sivujen kautta.

Lue lisää: Golfia televisiossa

LIV Golf

Etsi luettavaa