Bryson DeChambeau palaa kilpakentille tulevalla viikolla Orlandossa: ”Arnold Palmer on edelleen suurin idolini”

Bryson DeChambeau otti edellisvuoden Arnold Palmer Invitationalissa lavan haltuun hätkähdyttävillä draiveillaan ja kilpailun voitollaan. KUVA: GETTY IMAGES

Loukkaantumisen takia tauolla ollut Bryson DeChambeau puolustaa torstaina käynistyvässä Arnold Palmer Invitationalissa uransa yhdeksättä, ja toistaiseksi viimeistä pääkiertuetason ykköstilaansa.

PGA Tourin seuraavan viikon kilpailuun tulee toivottua sähköä Bryson DeChambeaun ilmoittauduttua mukaan yhteen PGA Tourin ikonisimmista kilpailuista Bay Hill Resortissa Orlandossa.

DeChambeaulle edesmennyt Arnold Palmer oli suuri idoli ja tiennäyttäjä, jolta hän sai kannustuskirjeitä ja kutsun kilpailuunsa jo silloin, kun ei vielä lukeutunut tähtiluokan esiintyjiin.

Maaliskuussa 2021 Palmerin nimeä kantaneen kisan voitto meni DeChambeaulla tunteisiin.

“Herra Palmerin kilpailun voitto on valtava kunnia, sillä rakastin ja kunnioitin häntä niin monta vuotta. Hän oli, ja on edelleen suuri idolini”, DeChambeau tunnelmoi ykköstilansa jälkeen.

Toipuminen vammoista vaatii aikaa

Torstaina käyynnistyvään kisaan osallistuminen on vielä epävarmaa, sillä DeChambeau on kärsinyt viimeisten kuukausien aikana ranteen ja lanteensa vammoista, jotka pakottivat hänet keskeyttämään Saudi Internationalin helmikuun alussa.

“Bryson tekee kaikkensa, jotta hän olisi pelikunnnossa kisan käynnistyessä. Mikäli tervehtyminen sujuu viimeisen viikon aikana ilman takapakkeja, olemme toiveikkaita sille, että hän kykenisi pelaamaan”, muotoili hänen agenttinsa Brett Falkoff pelaajansa tilanteen.

DeChambeau pelasi vahvasti kauden 2021 ensimmäisten kuukausien aikana. Hän sijoittui kolmanneksi Players Championshipissa heti ykköstilansa jälkeen, mutta jäi kaikissa majoreissa kauas kärjestä sijoille 26-46.

Fedex Cupin finaaleihin kuuluvassa BMW Championshipissa DeChambeau ja Patrick Cantlay kävivät upean, vasta kuudennella uusintareiällä päättyneen taiston ykköstilasta, jonka Cantlay käänsi edukseen.

Ryder Cupissa DeChambeau pelasi erittäin vahvasti ja hätkähdytti pituuslyönnin MM-kisoissa viidennellä sijallaan.

Kauden 2022 kahdessa ensimmäisessä kisassa hän pelasi vaisusti, ja aristeli rannettaan.

Saudi Arabiassa lanteen kipuilu näkyi useaan otteeseen ennen keskeytystä.

Nähtäväksi jää, onko Bryson DeChambeau valmis kilpailemaan idolinsa kutsukilpailussa torstaina.