Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau muutti tapansa pelata: ”Toivon, että esimerkkini rohkaisee ihmisiä tavoittelemaan omia unelmiaan”

Bryson DeChambeaun edellisestä voitosta PGA Tourilla oli aikaa 1

Bryson DeChambeausta on kuoriutunut muutamassa kuukaudessa voimapesä, jonka seuraava haaste on saada lähestymislyöntiensä pituuskontrolli kuntoon.

Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004 PGA Tourin kilpailun voittaja oli sekä paras uloslyönneissään, kuin myös Strokes Gained-tilastossa viheiöillä!

Bryson DeChambeau kruunasi upeasti sujuneen alkukesän seitsemännellä perättäisellä top 8-sijoituksella. Kaivattu ja odotettu voitto tuli Detroit Golf Clubilla sunnuntain parhaan tuloksen 65 (-7) myötä. Kolmella lyönillä johtanut Matthew Wolff sekoili pahasti ensimmäisen kymmenen reiän aikana (+3), jääden lopulta kolmen lyönnin päähän voittajasta.

DeChambeau oli jo totutusti kisan pitkälyöntisin, hän nousi myös puttitilaston parhaaksi. 

Tilastoon draivien keskimittä oli 319 metriä.  DeChambeaun pelityylistä on muodostumassa yleisön ja median kannalta todella kiinnostavaa, sillä hän hakee erittäin aggressiivisesti pitkistä avauksistaan kilpailuetua koko kierroksen ajan.

“Toivon, että oma esimerkkkini insipiroi ihmisiä (muillakin elämän alueilla) asettamaan itselleen tavoitteita ja työskentelemään niiden eteen. Päättäväisellä asenteella ja työnteolla voi tehdä isoja muutoksia”, DeChambeau julisti.

”Omalla kohdallani tämä on vaatinut kovasti töitä, laskutoimenpiteitä sekä loistavaa tiimiä tukenani. Päivä päivältä kehityn paremmaksi ja toivottavasti se johtaa todella merkittävien asioiden saavuttamiseen”, DeChambeau jatkoi. 

Hän on monella mittarilla kevään ja alkukesän kuumin pelaaja koko maailmassa. Luonnollinen tavoite on saavuttaa menestystä majoreissa, joissa kalifornialaisen saldo on toistaiseksi muuhun menestymiseen nähden umpisurkeaa. 14 kilpailua, joissa paras sijoitus on 15:s   

Massaa lähinnä lihaksen muodossa 18 kiloa saanut DeChambeau takelteli, kuten edellistenkin viikkojen aikana, lähestymislyöntiensä  pituuskontrollin kanssa. Voittaja hämmästeli Detroitin kisassa lukuisia kertoja lyhyillä raudoilla matkaan lähettämiensä leijailua pitkälle yli viheriön. Sama ilmiö on ollut havaittavissa alkukesän muissa kisoissa.

”En ymmärrä miksi Brysonilla on lyhyissä raudoissaan grafiittivarret. Oman kokemukseni mukaan niillä hyvän osuman myötä pallo lentää välillä hallitsemattoman pitkälle, kuten hänen kohdallaan epäonnistumisten osalta on käynyt viimeisten viikkojen aikana noin 90 prosenttisesti”, siunaili kuusinkertainen major-voittaja Nick Faldo useaan otteeseen finaalikierrosta kommentoidessaan.

Seuraavan kerran DeChambeau pelaa reilun 1,5 viikon päästä käynnistyvässä Jack Nicklauksen isännöimässä The Memorialissa, jonka hän voitti vuonna 2018.

PGA Tour, tuloslista Detroit 

Etsi luettavaa