Hyppää sisältöön

Brooks Koepkan terveysongelmat jatkuvat – jää pois US Openista

Brooks Koepkan svingissä vasempaan polveen kohdistuu suuria voimia.

Brooks Koepka jää pois US Openista loukkaantumisen takia. Onko edessä leikkaus?

Brooks Koepka voitti US Openin vuosina 2017 ja 2018. Viime vuonna hän sijoittui kilpailussa toiseksi. Tänä vuonna huippusijoitukset eivät saa jatkoa, sillä viime yönä Suomen aikaan major-kilpailuiden erikoismies ilmoitti jättävänsä kilpailun väliin.

Koepka kertoi päätöksestään lyhyessä Twitter-päivityksessä, joka jätti avoimen kysymyksen: mikä Brooks Koepkaa tarkalleen ottaen oikein vaivaa? Hän ei nimittäin kertonut tarkkaa terveydellistä syytä poisjäämiseensä. 

”Valitettavasti olen päättänyt jäädä pois ensi viikon US Openista. Odotan innolla sitä, että tervehdyn ja voin kilpailla 100-prosenttisesti terveenä erittäin nopeasti”, hän päivitti.

Viitteitä terveysongelmista saatiin jo elokuun puolivälissä, kun Koepka putosi cutista Wyndhan Championshipissä. Huonosti sujunutta kisaa Koepka perusteli fyysisillä vaivoilla.

”Syy löytyy fysiikastani. Golfsvingini on hyvä, jos olen terveenä”, hän sanoi.

Todennäköisesti kyse on vasemmasta polvesta, joka on vaivannut häntä jo pitkään. Hän kävi viime kauden päätteeksi syyskuussa kantasoluhoidossa, mutta nopeaa parannusta se ei tuonut, sillä lokakuussa polvivaivat palasivat.

Kantasoluhoidossa potilaan omia kantasoluja annetaan pistoksena vauriokohtaan. Ne edistävät paranemista muun muassa tuottamalla kasvutekijöitä, edistämällä verisuoniston kehittymistä sekä vähentämällä tulehdusreaktioita.

Koepka on kertonut, että kyse on repeämästä patellajänteessä. Patellajänne sijaitsee polven etuosassa, ja se yhdistää polvilumpion ja sääriluun toisiinsa. Polven lisäksi Koepkalla on ollut terveyshuolia lantionsa kanssa.

Heinäkuussa Koepka kertoi, että hän on kaukana täydestä pelikunnosta ja että polvi on ollut kivulias pitkään. Se ei ole ihme, sillä Koepkan fyysisessä svingissä vasempaan polveen kohdistuu valtavia voimia.

”En tiedä, paraneeko polvi ikinä sadan prosentin kuntoon. Teen sen eteen töitä joka päivä”, hän sanoi heinäkuun puolivälissä.

Päättynyt kausi oli Koepkalle suuri pettymys, sillä hän ei selviytynyt FedEx Cupin finaaleihin. Itse asiassa hän jäi niistä kauaksi sijoituttuaan rankingissa 104:nneksi, kun 70 parasta pelaaja pääsi PGA Tourin ensimmäiseen finaalikilpailuun.

Suurin pettymys kaudfella oli sulaminen päätöskierroksella PGA Championshipissa . Puolustava mestari lähti sunnuntaina tavoittelemaan kolmatta perättäistä voittoa kisassa ja vähätteli Dustin Johnsonin mahdollisuuksia kisassa, jonka päätöskierrokselle Koepka lähti kolme lyöntiä kärjessä ollutta Johnsonia perässä.

Lopulta Johnson sijoittui toiseksi ja Koepka putosi 29:nneksi. Voittoon pelasi  Collin Morrikawa, joka lähti päätöspäivään samasta tuloksesta Koepkan kanssa. Epäonnistuneen päätöskierroksen takia Koepka jäi lopulta kymmenen lyöntiä Morrikawasta.

Koepka ei ole kertonut menevänsä leikkaukseen, vaikka on julkisuudessa spekuloitu sen mahdollisuudella. Voi olla, että se on jossain vaiheessa edessä, mikäli polven kuntouttaminen ei keveyemmin menetelmin onnistu.

Etsi luettavaa