Hyppää sisältöön

Brooks Koepka saa Viktor Hovlandin haastajakseen PGA Championshipissa: ”The Mastersissa oppimani auttaa minua”

Brooks Koepka (vas.) ja Viktor Hovland (tik.) lähtevät finaalikierrokselle klo 21.30. Kuva: Getty Images

Oak Hill Country Clubilla voittotaisto käydään seitsemän kivikovan pelaajan kesken. Brooks Koepka (-6) ja Viktor Hovland (-5) ovat kauden ylivoimaisesti kuumimmat pelaajat kauden majoreissa.

Epävakainen sää, lukuisat sateet nousivat vaikuttavaksi tekijäksi PGA Championshipin kolmantena päivänä.

Kärkimies on vaihtunut päivittäin, lauantaina oli Brooks Koepkan (72-66-66,-6) vuoro nousta kukkulan kuninkaaksi. Tilanne on sama kuin The Mastersissa, jossa Koepka johti kolmen ensimmmäisen kierroksen ajan ja taipui viimeisellä toiseksi.

Koepkan tulokset omassa luokassaan

Koepka oli lauantain jälkeen tavanomaistakin itsevarmempi, siihen on myös aihetta. Perjantain ja lauantain kierroksilla (66-66) hän on ollut mykistävän ylivoimainen.

Tuloslistan kuusi seuraavaa pelaajaa – käytännössä ne jotka Koepkan lisäksi taistelevat voitosta – ovat jääneet kärkimiehelle keskimäärin seitsemän lyöntiä, 3,5 lyöntiä kierrosta kohden kahden edellisen kierroksen aikana.

Lauantaina Koepka nousi perjantain tavoin kierroksen toisella puolella parhaan tuloksen tekijäksi pelattuaan seitsemän viimeistä kolme alle.

Kuluvan vuoden kahdessa majorissa on johtanut neljää kierrosta seitsemästä, ollut kerran kierrosten välissä toinen ja kerran kuudes. Ainoa heikko esitys (72,+2) tuli PGA Championshipin avauskierroksella.’

”Se mitä opin Augustassa huhtikuussa auttoi minua tänään”, Koepka totesi lauantain kierroksen jälkeen.

Koko kauden menestyksiä peilatessaan hän nostaa esiin pitkän loukkaantumiskierteensä.

”Se oli kysymysmerkki edellisenkin kauden jälkeen. Tiedostin, että tärkeintä olisi tervehtyminen. Otin itseäni niskasta kiinni harjoitellen joka päivä salilla.Tämä on tehnyt todella hyvää”, LIV Golfin kisoista kaksi voittanut Koepka analysoi.

PGA Championshipissa esitys on ollut kahden viimeisen päivän aikana jäätävän kova pelin kaikilla osa-alueilla. Ensimmäisen kierroksen floppauksen aiheutti päivän mittaiseksi jäänyt heikko tarkkuus lähestymisissä.

Joko nyt on Viktor Hovlandin vuoro?

Viktor Hovland ei onnistunut 11:n ensimmäisen major-kilpailunsa aikana nousemaan sijalukua 12:s korkeammalle. Tämä nostettiin syystäkin mediassa esiin puutteena muuten komealla ansiolistalla.

Tahti on muuttunut aivan täysin viimeisissä kolmessa. Hovland on murskannut omiaa Pohjoismaiden ennätyksiä sarjalla jollaista lähellekään ei pääse yksikään nykyisistä huipuista.

Edellisen vuoden heinäkuussa hän oli The Openissa lopulta neljäs, huhtikuun Mastersissa seitsemäs, ja kolmen kierroksen jälkeen PGA Championshipissa toinen.

Sijoitukset näissä kisoissa kierrosten jälkeen ovat vavisuttavaa luettavaa:

  • kilpailun kärjessä hän on ollut kolme kertaa
  • kakkosena Hovland on ollut kerran,
  • kolmantena norjalainen on ollut kaksi kertaa
  • neljäntenä kaksi kertaa
  • viidentenä yhden kerran
  • kuudentena yhden kerran
  • seitsemäntenä yhden kerran

Hovlandin vahvuus Oak Hill Country Club on odotetusti vahva kenttäpeli, erityisesti lähestymiset , joissa hän on ykkönen Strokes Gained -tilastossa, kuten myös tiiltä viheriölle asti kenttäpelissä.

”Raudoilla lyömiseni on ollut erittäin, erittäin hyvää. Olen onnistunut sijoittelemaan lähestymisiäni suotuisiin paikkoihin viheriöille.”

Sunnuntaina kärkiparissa ovat Koepka ja Hovland ovat ne miehet, jotka joutuivat The Mastersissa poistumaan päätöskierrokselta pettyneinä. Koepka menetti kärkipaikkansa Jon Rahmille, Hovland putosi kolmannelta sijalta seitsemänneksi.

Vaikka Corey Conners(-5) on Hovlandin kanssa tasoissa ja lyönnin Koepkasta (-6), katseet kohdistuvat kierroksen alkuvaiheilla erityisesti kärkipariin.

Mikäli he ruokkivat kierroksen alussa onnistumisillaan toisiaan, voi takaa-ajajien urakka nousta todella vaikeaksi

Sunnuntaista saattaa muodostua myös hyvinkin tapahtumarikas päivä, jonka aikana kärkimiehen nimi voi vaihdella useaan otteeseen.

Bryson DeChambeaulla (-3), Justin Rosella (-3), Scottie Scheffelerilla (-2) sekä Rory McIlroylla on kokemusta majorien voittamisesta.

Golfopettajan tuhkimotarina jatkuu – peliseuraksi Rory McIlroy

McIlroyn pariksi tulee valmentaja -statuksella itsensä kisaan viidennen kerran pelannut 46-vuotias Michael Block (par). Kahdeksatta sijaa sensaatiomaisesti hallussaan pitävä Block saa edellisten päivien tavoin hyvin ruutuaikaa.

Vaikka Michael Block saa ainakin osan elannostaan opetustehtävistä Arroyo Trabuco Golf Clubilla, jossa hän on Head Pro, on hän myös kilpaillut runsaasti ja menetyksekkäästikin opettavien ammatilaisten kisoissa.

PGA Championshipissa neljä edellistä osallistumista ovat kuitenkin päättyneet karsiutumiseen.

Sunnuntaina hän saa varsinaisen kliimaksin uskomattomalle golfviikolleen Rory McIlroyn kannustamana.

Elisa Viihde Viaplayn lähetys PGA Championshpista käynnistyy klo 20.00.

Kärkipari Brooks Koepka-Viktor Hovland starttaa pelinsä 21.30, heidän kierroksensa päättyy arviolta 01.30-02.00 aikoihin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa