Hyppää sisältöön

Brooks Koepka luopui viimein Niken pitkästä raudasta – ei vieläkään mailasopimusta

Brooks Koepka käytti TaylorMaden SiM Max -mailaa Abu Dhabissa myös droppaamiseen.

Brooks Koepka on vaihtanut mailoja vuodenvaihteessa ja lisää muutoksia saattaa olla luvassa. Hän malttoi luopua myös viimeisestä Niken mailastaan.

Maailmanlistan ykköstä ei voi ostaa rahalla. Räväköistä mielipiteistään tunnettu oman tien kulkija voisi kääriä taskuunsa suuria seteleitä välinevalmistajilta, mutta Brooks Koepka ei ainakaan vielä ole hypännyt tähän junaan mukaan.

Sen sijaan hän pelaa juuri niillä mailoilla, jotka tuntuvat sopivan parhaiten hänen peliinsä. Viime viikolla Abu Dhabissa Koepkan bägistä löytyi kolmen eri valmistajan mailoja, vaikka enää bägistä ei löytynyt Niken Vapor Fly Pro -mallista rautakolmosta. Sen Koepka oli korvannut TaylorMaden P790 UDI -driving ironilla, samaa mailaa käyttävät myös mm. Tiger Woods, Rory McIlroy ja Dustin Johnson.

Niken maila oli kulkenut Koepkan matkassa pitkään, vaikka Nike lopetti välineiden valmistuksen vuonna 2016, jolloin myös päättyi Koepkan sopimus urheilujätin kanssa.

Vajaa vuosi sitten Koepka kokeili korvata sen Mizunon häntä varten kustomoidulla 919-raudalla, mutta hän kuitenkin palasi lopulta Vaporiin…

Onkohan muutos nyt lopullinen? Sitä ei tiedetä varmasti, sillä Niken mustalapainen rautakolmonen on ollut Koepkan bägissä hänen jokaisessa neljässä major-voitossaan. Toisaalta pitkä rauta alkaa olla parhaat päivänsä jo nähnyt.

Mutta mitä muuta Koepkalla löytyy bägissään kaudella 2020? Tässä listaus mailoista:

Draiveri: TaylorMade SiM Max

Moni huippupelaaja on valinnut TaylorMaden uutukaisista SiM-mallin, mutta Koepka käytti Abu Dhabissa SiM Max -mallia.

Puukolmonen: TaylorMade M2 Tour HL

Brooks Koepkasta kannattaa ottaa mallia ainakin mitä tulee väyläpuun nostokulmaan: hänellä siinä on 16,5 astetta. Vaikka mies nähtiin Abu Dhabissa testaavaan TaylorMaden SiM-väyläpuuta, aika ei ollut vielä kypsä vaihtoon.

Driving Iron: TaylorMade P790 UDI

Monen huippupelaajan suosima driving iron. Saa nähdä pysyykö maila Koepkan bägissä koko vuoden vai alkaako vanha suola janottaa.

Rauta 4–pw: Mizuno JPX 919

Raudoissa Koepka luottaa japanilaiseen Mizunoon. Ennen nykyistä settiään hän pelasi Mizunon JPG 900 -raudoilla, joilla hän alkoi pelata heti sen jälkeen, kun Nike lopetti välineiden valmistuksen. Mizuno on saanut Koepkan avulla valtavasti ”ilmaista” näkyvyyttä.

Wedget: Titleist Vokey Design SM7 ja SM4 Raw 

Koepkalla löytyy bägistään 52-, 56- ja 60-asteiset wedget. Väliwedge ja sandwedge ovat SM7-malleja, mutta Koepkan lobberi on SM4-sarjaa. Golf.comin mukaan Koepkan on nähty testailevan uusia SM8-mallin wedgejä.

Putteri: Scotty Cameron Newport 2 SLT T10

Mitä sitä hyvää vaihtamaan? Koepka on pelannut Scotty Cameronillaan ainakin vuodesta 2016 saakka. Newport 2 SLT T10 -malli on perinteinen blade-putteri. Scotty Cameron on Titleistin omistama putterimerkki.

Etsi luettavaa