Hyppää sisältöön

Brooks Koepka 10 lyöntiä kärjestä Greensborossa: ”Minulla ei ole läheisiä ystäviä PGA Tourilla”

Brooks Koepka on väläytellyt osaamistaan

Majorien erikoismies epäonnistui Wyndham Championshipin avauspäivänä. Brooks Koepka määritti, että hänen ja Dustin Johnsonin ystävyyden tasoa on mediassa liioiteltu.

Brooks Koepka nousi syvältä menestymättömyyden suosta PGA Championshipissa kolmeksi päiväksi voitosta taistelleiden pelaajien joukkoon. Finaalipäivään hän lähti samasta tuloksesta lopullisen voittajan Collin Morikawan kanssa. 23-vuotias kalifornialainen teki tuloksekseen 64, kymmenen lyöntiä enemmän kirjauttanut Koepka valahti sijaluvulle 29:s.

Torstaina Pohjois-Carolinassa, Greensborossa käynnistyneessa PGA Tourin kisassa Koepka oli pelillisesti unessa saaden tuloksekseen 72,+2. Kärkeen on kymmenen lyöntiä, jatkoonpääsy edellyttää perjantaina oleellisesti parempaa tulosta.

Hankalaksi tilanteen tekee se, että seuraavalla viikolla käynnistyviin FedExCupin finaalikisoihin Koepka lähtee mahdollisen karsiutumisen jälkeen sijaluvulta, joka on päälle 90:n. Ensimmäiseen kolmesta kisasta hän pääsee mukaan, toiseen yltäminen vaatisi ensimmäisessä jo kärkipään kantaan nousemista.

Lähimmät ystävät PGA Tourin ulkopuolelta

Brooks Koepka on suorapuheinen pelaaja, joka on viimeisten viikkojen aikana joutunut selittelemään sanomisiaan. 

Seitsemästä PGA Tourin ykköstilastaan Koepka on saavuttanut neljä majoreissa, yhden WGC:n kisassa ja yhden Aasiassa. USA:ssa pelatuissa normikisoissa saldo on näihin verraten hämmästyttävän surkea. Vain yksi ykköstila. 

Brooks Koepka on erilaisin sanankääntein vähtätellyt menestymättömyyttään ja selitellyt tätä jopa motivaation puutteella.

Menestyksistään ja taitotaidostaan itseriittoinen Koepka vähätteli ennen PGA Championshipin päätöspäivää Dustin Johnsonin menestystä majoreissa.

”Hänellä on niistä vain yksi voitto”, kuului neljästi majorien voittokannua nostelleen Koepkan kiteytys. Median lisäksi muun muassa Rory McIlroy muistutti kisan jälkeen antamassaan lausunnossa Koepkaa katsantokannan suppeudesta.

”Olisin itse asetellut sanani toisin.  Brooksilla on vain kolmasosa (7) ykköstiloja PGA Tourilta verrattuna Dustin Johnsoniin”, McIlroy painotti.

Edelliskaudella Koepka nosti mediatilaisuudessa esiin vertailun itsensä ja McIlroyn viimeisten vuosien major-voittojen määrästä (4-0 kaudesta 2015 eteenpäin)

Dustin Johnsonin heikon major-saldon esiinnostaminen hämmästytti monia ja innosti median Wyndham Championshpin yhteydessä tivaamaan Koepkalta heidän ystävvyytensä tasoa ja nykytilaa.

“Minulla ei ole läheisiä ystäviä PGA TOurilla. Näen muita pelaajia vuoden aikana kisaviikkojen aikana. Kun vietän vapaaviikkoja kiertueelta, minulla ei ole erikoista syytä tavata heitä”, Koepka kertoi medialle Greensborossa. 

Koepkan ja Johnsoin läheistä yhteyttä  on nostettu myös sen takia, että heillä oli kahden vuoden ajan sama fysiikkavalmentaja, Joey Diovisalvi.

En seuraa tarkkaan sitä, mitä mediassa pelaajista kirjoitetaan. Teillä on kuitenkin tapana nostaa esiin, liioitella monia asioita. Jordan Spiethin ja Justin Thomasin yhteyden nostaminen menee käsitykseni mukaan myös monasti liioittelun puolelle”,  Koepka jatkoi.

Avauskierros jäi sääolosuhteiden johdosta hivenen kesken. 18 reikää pelanneista kärjessä on tuloksella 62,-8 kolmikko Harold Varner III, Tom Hoge, Roger Sloan

Tuloslista, PGA Tour

Etsi luettavaa